Sri. srp 6th, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Posudio 1.000 eura! Nije vratio! Osumnjičen je sada za kazneno djelo!

1 min read
Drugi je to takav slučaj u posljednjih nekoliko dana.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“ – javlja policija, dodajući…

Naime, 52-godišnjak je u travnju 2020. od 62-godišnjaka s područja Požege posudio novčani iznos od tisuću eura koje je obećao vratiti za nekoliko dana, a što do današnjeg dana nije učinio – zaključuju.

Drugi je to takav slučaj u posljednjih nekoliko dana.

Podsjećamo…

Izvjesni dužnik (48) Posudio je 3.000 kuna. Obećao je kako će novac vratiti za tri dana. Nije. Vjerovnik i prijatelj ga je tužio, slučaj završio na sudu kao kazneno djelo prijevare. U presudi danas, za psudbu iz ’19. godine, stoji – “neistinito mu navodeći da će mu vratiti u roku od tri dana, iako stvarne namjere da to učini nije imao” – piše danas portal Danica.hr o slučaju iz Slavonije, iz Pakraca.

Nadalje, u presudi stoji kako je vjerovnik povjerovao dužniku, preko poznanika mu predao novčani iznos, a kojeg je dužnik preuzeo istog dana i zadržao. A onda, novac nije vratio, dodaje se “prema unaprijed stvorenoj namjeri”.

Dužnik iz Sesveta je sve priznao, a utvrđeno je i kako je dug u međuvremenu vratio vjerovniku iz Pakraca, no sud ga je proglasio krivim za kazneno djelo prijevare i osudio na šest mjeseci zatvora uvjetno. Presuda je nepravomoćna.

Foto: Pixabay (ilustracija)