15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija u Osijeku ‘skinula’ sa ceste 15 neispravnih vozila! Preinake mladih vozača!

1 min read
Prema starosnoj dobi vozača, 10 korisnika vozila  i vozača su starosti od 19-24 godine, 2 vozača su starosti od 24 do 30 godina dok su 3 vozača starija od 30 godina.

U četvrtak, u vremenu od 16 do 24 sata, na širem području grada Osijeka, u suradnji sa Centrom vozila Hrvatske , Stanice za tehnički pregled vozila „Euroosijek“  provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanju tehničke ispravnosti vozila. Na izvanredni tehnički pregled upućeno je ukupno 17 vozila od kojih je 15 vozila proglašeno tehnički neispravnim. Ukupno je utvrđeno 20 prekršaja, od kojih je jedan prekršaj prije stjecanja prava na upravljanje vozilima „A“ kategorije – javlja policija.

Za napomenuti je da je akcija bila usmjerena na vozila na kojima su izvršene preinake kao i vozila koja stvaraju prekomjernu buku zbog preinaka ispušnog sustava, a koja koriste vozači mlađe životne dobi.

Prema starosnoj dobi vozača, 10 korisnika vozila i vozača su starosti od 19-24 godine, 2 vozača su starosti od 24 do 30 godina dok su 3 vozača starija od 30 godina.

Policijska uprava osječko-baranjska i nadalje će nastaviti sa pojačanim nadzorom tehničke ispravnosti vozila, posebice na vozila na kojima su izvršene preinake, a koja u prometu stvaraju prekomjernu buku i na taj način remete mir i sigurnost građana. Pozivamo građane da ukoliko zamijete takva vozila u prometu o tome obavijeste policiju – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)