28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Otvorena biciklistička staza u Ernestinovu! Cijela škola na izlet! Općina povezana s Osijekom…

1 min read
Obzirom kako od ranije postoje biciklističke staze od Osijeka prema Antunovcu, sada je još jedna općina povezana s Osijek i na ovaj način. Nema zapreka za sjajnu vožnju novom biciklističkom stazom slavonskom ravnicom.

Otvorenje biciklističke staze upriličeno je danas u Ernestinovu. Obzirom kako od ranije postoje biciklističke staze od Osijeka prema Antunovcu, sada je još jedna općina povezana s Osijek i na ovaj način. Nema zapreka za sjajnu vožnju novom biciklističkom stazom slavonskom ravnicom. Napokon, cijela je škola danas iz Ernestinova otišla ovom stazom na izlet.

– Vrijednost je projekta 7,5 milijuna kuna. Veliki je to projekt za Općinu. Cijela škola iz Ernestinova danas odlazi na izlet ovom biciklističkom stazom. Načelnica i njezin tim odlično razvijaju općinu. Vrijedno rade, uspješno rade, ne boje se projekta, a cijela županija se ravnomjerno razvija, što zagovara i župan Ivan Anušić – kazao je Mato Lukić, zamjenik župana OBŽ, dodajući kako se ovaj segment biciklističkih staza sjajno razvija u županiji i međusobno povezuje općine.

– Izgradili smo 6,5 kilometara biciklističkih i pješačkih staza. Ovaj je projekt dva puta veći nego naš proračun. S novim stazama smo se povezali s Općinom Antunovac, svakako s Osijekom, a i međunarodnim biciklističkim stazama – govorila je nakon otvaranja i Marijana Junušić, načelnica Općine Ernestinovo, dodajući kako su sredstva uglavnom stigla, u najvećem dijelu iz fondova EU.

Foto: OBŽ (screenshot)