29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vlada ublažila rast cijena goriva! Od srijede nove cijene! Dizel bi bez mjera bio 15,80 kuna!

1 min read
- Kao što smo rekli, dok god budu ovakve okolnosti, više nego neuobičajene, mi ćemo koristiti mehanizme na raspolaganju i intervenirati... - rekao je premijer Andrej Plenković.

Telefonskom sjednicom, dogovorm i odlukom, Vlada je danas ublažila rast cijena goriva, donijela odluke koje će na snazi biti 30 dana. Premijer na ‘pressici’ objavio smanjenje trošarina i dvotjedno obračunsko razdoblje. Smanjene su trošarine na dizel i benzin, za 80 lipa po listri benzina, dizela za 40 lipa, a cijene goriva mijenjat će se svakih 14 dana. Ova uredba će biti na snazi 30 dana, dočim će nove cijene na pumpama biti od srijede, od ponoći. To znači kako će sutra biti cijene iste današnjima. Neće biti ‘skoka’ na jednu noć.

– Kao što smo rekli, dok god budu ovakve okolnosti, više nego neuobičajene, mi ćemo koristiti mehanizme na raspolaganju i intervenirati… – rekao je premijer Andrej Plenković.

A grafički je prikazano što nas očekuje u srijedu od ponoći na benzinskim pumpama..

Cijena litre dizela od 7. lipnja s novom intervencijom Vlade bit će 13,08 kuna, umjesto 15,80, koliko bi bila bez svih dosadašnjih intervencija Vlade. Benzin će biti 13,50 kuna, a bez intervencija, svih do sada, bio bi 15,78. Plavom dizelu će cijena biti 9,45 kuna.

Foto: Pixabay (ilustracija)