28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Od ponoći na snazi ‘meteoalarm’ i za Osijek! Mogući grmljavina, tuča, izraženiji pljuskovi!?

2 min read
A sutra, 8.6. očekuje se više oborina i niža temperatura...

Za danas formalno nema upozorenja DHMZ-a za ‘osječku regiju’, ali već od ponoći, dakle od 8.6. u 0:00 na snazi će biti ‘žuti alarm’ Meteoalarma DHMZ-a za svih 5 slavonskih županija, kojim se upozorava na grmljavinsko nevrijeme.

– Vrijedi od 08.06.2022 00:00:00 do 08.06.2022 12:00:00 | Stupanj pripravnosti: Žuto – Mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguća tuča. Vjerojatnost grmljavine > 60 % – BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – stoji u najavi DHMZ-a za ‘osječku regiju’.

Inače, prognoza vremena za danas kaže…

U Dalmaciji i na istoku pretežno sunčano. U zapadnim krajevima i na sjevernom Jadranu porast naoblake, uglavnom navečer i u noći na srijedu mjestimice kiša i grmljavina, lokalno moguće i izraženiji pljuskovi. U drugom dijelu noći kiša i grmljavina očekuje se i na istoku. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 °C.

A sutra, 8.6. očekuje se više oborina i niža temperatura…

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno s kišom i grmljavinom. Lokalno može biti izraženijih pljuskova uz veću količinu kiše, uglavnom u noći i prijepodne. U Dalmaciji promjenljivo uz mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavine, osobito u unutrašnjosti. Vjetar slab i umjeren, ujutro ponegdje i jak sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena, podno Velebita jaka, na udare i olujna bura, od sredine dana u slabljenju, i okretanju na jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 18, na Jadranu između 17 i 22 °C. Najviša dnevna od 20 do 26, u Dalmaciji do 29 °C.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)