14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Neuspjeli pobačaj u KBC Osijek: Ipak ulazi inspekcijski nadzor u bolnicu!?

1 min read
24sata.hr je, dodaje, otkrio i da se KBC Osijek u svom radu vodi izmišljenim stavcima Ustava i krivim interpretiranjem Zakona.
bolnica kbc osijek

Ministarstvo zdravstva je odlučilo kako će u KBC Osijek, a zbog slučaja neuspjelog pobačaja, biti izvršen inspekcijski nadzor, piše jučer 24sata.hr. List piše kako inspekcijski nadzor dolazi zbog neuspjelog zahvata, nepravilnosti u informiranju, krivog primjenjivanja Zakona, izmišljanja djelova Ustava…

Podsjećamo, vrlo ukratko, riječ je o slučaju u kojem je izvjesna pacijentica došla na legalan pobačaj, isti obavila, neuspješno, a potom tri tjedna poslije spoznala da je i dalje trudna, da bi u KBC-u izračunali kako je tada prošlo 10 tjedana i da se postupak neće ponoviti, makar je njezin izračun bio drugačiji. KBC je uzvratio priopćenjem kako je bila upoznata s potrebom ranije kontrole, kao i da postupak ne mora uspjeti. Ministar zdravstva Vili Beroš zatražio je očitovanja svih uključenih zdravstvenih djelatnika, svu dokumentaciju… 24sata.hr je, dodaje, otkrio i da se KBC Osijek u svom radu vodi izmišljenim stavcima Ustava i krivim interpretiranjem Zakona.

– Na temelju dostavljenog očitovanja i medicinske dokumentacije iz KBC-a Osijek, zdravstvena inspekcija, u koordinaciji s predstavnicima struke, obavit će nadzor u navedenoj zdravstvenoj ustanovi. Uz spomenuti slučaj pacijentice, sagledat će se činjenice i okolnosti koje su prethodile objavljenom dokumentu na mrežnoj stranici KBC-a Osijek te će se po završetku zdravstveno-inspekcijskog nadzora, odrediti daljnje postupanje – javili su za 24sata.hr iz Ministarstva.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)