2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pernata sugrađanka ispala iz gnijezda u Donjem gradu! ZOO ju priprema za jesenski let!

1 min read
...iz ZOO vrta, a koji je ujedno i oporavilište za divlje životinje, sada 'glume i mamu i tatu', a kako bi ju pripremile za prvi i veliki pothvat povratka među svoje i put za Afriku.

Rode k nama dolaze u proljeće. Ovdje othrane ptiće i na put s njima kreću na kraju ljeta. A kako bi u različitim dijelovima Afrike zimovale, potom se opet s proljećem vratile ovamo.

Međutim, taj idilični plan za jednu mladu rodu prekinut je naprasno ispadanjem iz gnijezda u Donjem gradu u Osijeku.. Srećom, nastavit će se najbolje što može, jer iz ZOO vrta, a koji je ujedno i oporavilište za divlje životinje, sada ‘glume i mamu i tatu’, a kako bi ju pripremile za prvi i veliki pothvat povratka među svoje i put za Afriku.

– Vrlo mladu rodu ispalu iz gnijezda, koju smo zahvaljujući dojavi građana spasili u Donjem gradu, ručno othranjujemo s nekoliko komada ribe svaka dva sata. U idućih nekoliko tjedana udvostručit će svoju težinu i ojačati, a ako sve prođe bez poteškoća očekujemo da bismo je mogli vratiti u prirodu krajem kolovoza – izvjestili su i najavili iz osječkog ZOO vrta.

I mi im svima želimo sreću…

Foto: Facebook (screenshot)