19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Nesvakidašnja intervencija! Vatrogasci ‘skidali’ mladića s dizalice! On se popeo!?

2 min read
- Intervencija je uspješno završena spuštanjem osobe sa krana, koja je predana Hitnoj medicinskoj pomoći na pregled. Ovim putem se želimo zahvaliti JVP Grada Slavonskog Broda na pomoći u ovoj složenoj intervenciji. Intervencija je završena u 20:20 sati povratkom u spremište - zaključuju iz DVD-a Oriovac.

I to se dogodilo. Iako vatrogasci ne navode razlog zbog kojeg se osoba našla na napuštenom kranu, sve sugerira da je dokolica i penjanje umalo moglo završiti tragično. Ali, srećom, spasili osobu vatrogasci, a istom ostaje da nauči doooobru lekciju.

– Danas u popodnevnim satima, u 18:44 sati, na izravan poziv, po zamjeniku zapovjednika smo dobili dojavu o osobi koja se nalazi na zapuštenom građevinskom kranu u mjestu Radovanje – objavili su iz DVD-a Oriovac danas navečer na Facebooku nesvakidašnju vijest o spašavanju osobe, a koja se očito, popela na kran i onda ostala u problemu…

– Na intervenciju je pozvano 6 članova operative, koji izlaze sa dva vozila u 18:48 sati, a na mjesto događaja dolaze u 18:51. Dolaskom na mjesto intervencije te dolaskom do zapuštenog zemljišta i građevinskog krana, stupamo u kontakt sa osobom. Razgovaramo sa osobom te izvidom cjelokupne situacije, zbog nedostatka alpinističke opreme, preko županijskog zapovjednika tražimo pomoć od Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda – nabrajaju teškoće s kojima su se odmah suočili vatrogasci po dolasku.

– Kolege iz JVP su brzo stigli na mjesto intervencije te smo zajedničkim snagama krenuli u spašavanje osobe. Jedan član JVP Slavonski Brod opremljen alpinističkom opremom je preko krana izvršio spuštanje do unesrećenog, dok smo mi postavili zračni jastuk ispod krana, za svaki slučaj.

– Intervencija je uspješno završena spuštanjem osobe sa krana, koja je predana Hitnoj medicinskoj pomoći na pregled. Ovim putem se želimo zahvaliti JVP Grada Slavonskog Broda na pomoći u ovoj složenoj intervenciji. Intervencija je završena u 20:20 sati povratkom u spremište – zaključuju iz DVD-a Oriovac.

Foto: Facebook, DVD Oriovac (screenshot)