18. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radovi na izgradnji dodatnih prostora Elektrotehničke i prometne škole!

2 min read
Završetak izvođenja infrastrukturnih radova provedenih u sklopu Projekta RCK ELPROS Infrastruktura, veseli jednako učenike, ali i profesore, ističe ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek Antun Kovačić jer će konačno dobiti suvremeno opremljene prostore.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno su u provedbi dva projekta izgradnje i uspostave Regionalnih centara kompetentnosti, u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek te Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku koju je (9. lipnja 2022. godine) obišao župan Ivan Anušić. Projekt RCK ELPROS financiran je iz dva europska fonda kojima je osigurano ukupno 73.044.858,34 kuna bespovratnih sredstava, namijenjenih opremanju radionica i laboratorija, nabavi opreme za rad učenika s teškoćama, ali i unapređenju programa redovitog strukovnog obrazovanja.

– Dovršavamo veliki projekt vrijedan gotovo 74 milijuna kuna s ciljem uspostave moderne infrastrukture za rad i učenje u strukovnom obrazovanju, ne samo polaznicima s područja naše županije, već i ostalima koji gravitiraju ovdje iz drugih dijelova Hrvatske i šire. Želja nam je da učenici, zahvaljujući vještinama i znanju koje će steći u moderno opremljenim prostorima i uz vodstvo stručnog kadra, iz ove škole izađu spremni za tržište rada – kazao je župan Anušić.

Završetak izvođenja infrastrukturnih radova provedenih u sklopu Projekta RCK ELPROS Infrastruktura, veseli jednako učenike, ali i profesore, ističe ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek Antun Kovačić jer će konačno dobiti suvremeno opremljene prostore.

– Pred nama je još niz aktivnosti kojima ćemo osigurati potpunu funkcionalnost našeg Regionalnog centra kompetentnosti, poput programa jačanja kompetentnosti nastavnika i pripreme programa obrazovanja odraslih usmjerenih k potrebama tržišta rada, odnosno poslodavcima. Upravo su poslodavci dali smjernice oko onoga što im treba, a mi smo uvažavajući njihove prijedloge nastojali stvarati programe za dodatno osnaživanje znanja naših učenika – rekao je Kovačić.

Radovi na izgradnji dodatnih prostora trebali bi završiti za desetak dana nakon čega slijedi tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole, objašnjava glavni nadzorni inženjer Ivan Marijanović iz tvrtke M-ING d.o.o. Osijek.

– Iako je, kao i na svakom projektu, bilo određenih poteškoća, sve smo ih uspješno riješili te ćemo radove privesti kraju u zadanom roku – naglasio je Marijanović.

Dodajmo da se projektom RCK ELPROS Obrazovanje, koji je u provedbi do prosinca 2023. godine, radi na unapređenju programa redovitog strukovnog obrazovanja, unapređenju formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih, prilagodbi strukovnih kurikuluma osobama s teškoćama i invaliditetom, jačanju kompetencija odgojno-obrazovnih radnika te promociji strukovnih zanimanja i rada RCK ELPROS-a.

Tekst i foto: OBŽ