29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Općina Čepin proslavila svoj Dan: Najveća investicija svakako je izgradnja dvorane…

2 min read
Čestitku mještanima uputio je i zamjenik župana Josip Miletić koji je istaknuo kako je Županija u suradnji s Općinom realizirala niz vrijednih projekata.

Općina Čepin proslavila je jučer, 10. lipnja 2022. godine svoj Dan svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, nakon čega je upriličen prigodan program u prostorima Općine. Bila je to prilika za osvrnuti se na prethodno razdoblje i realizirane projekte.

– Jedan od najznačajnijih projekata u našoj Općini, pokrenut prošle godine, zahvaljujući suradnji s Osječko-baranjskom županijom svakako je izgradnja nastavno-sportske dvorane vrijednosti više od 30 milijuna kuna, a tu je i niz drugih investicija kojima smo nastojali poboljšati standard života naših mještana – kaže načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac navodeći ostale projekte:

– Završili smo energetsku obnovu Društvenog doma u Čepinskim Martincima, NK Klasa i NK Čepina gdje smo postavili i novu rasvjetu. Također, riješili smo imovinsko-pravne odnose oko preuzimanja Dječjeg vrtića Zvončić, a želja nam je kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti prijaviti projekt izgradnje novog dječjeg vrtića, vrijednog, prema projektantskoj procjeni oko 25 milijuna kuna – zaključio je Tonkovac.

Čestitku mještanima uputio je i zamjenik župana Josip Miletić koji je istaknuo kako je Županija u suradnji s Općinom realizirala niz vrijednih projekata.

– Svim mještankama i mještanima Općine Čepin čestitam njihov Dan. Čepin je najveća Općina u našoj županiji s kojom smo ostvarili niz uspješnih zajedničkih projekata, a kao i uvijek nastojali smo biti pouzdan partner u razvoju čitave Općine. Najveća investicija svakako je izgradnja dvorane, koju Osječko-baranjska županija sufinancira s 50%, a očekujemo da će biti završena do jeseni iduće godine. Uz to, provodimo projekt besplatnog obroka za sve osnovnoškolce, pomažemo u infrastrukturnim investicijama i brinemo o ravnomjernom razvoju cijele županije – istaknuo je Miletić.

Tekst i foto: OBŽ