4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Brodskoj policiji priskočili u pomoć u akciju i osječki ‘presretači’! U 5 sati čak 41 prekršaj!

2 min read
- Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 41 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila...

– U petak 10. lipnja, u vremenu od 8 do 13, sati na području Policijske uprave brodsko–posavske provedena je preventivno–represivna akcija ciljana na prekršaje prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja vozila, ali i sve druge prometne prekršaje povezane s uzrokom nastanka najtežih prometnih nesreća – javlja policija priopćenjem i otkriva kako su u Brodsko-posavsku županiju stigli ‘presretači’ i iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske…

– U akciji su osim policijskih službenika ove Policijske uprave sudjelovali i policijski službenici iz susjednih policijskih uprava (Policijske uprave osječko–baranjske i Policijske uprave vukovarsko–srijemske), koji su se u provođenje akcije uključili sa službenim vozilima opremljenim sustavom za mjerenje brzine kretanja vozila tzv. „presretač“ – nastavlja policija i iznosi dio ‘statistike’…

– Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 41 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila od kojih su najveće izmjerene brzine:

  • u Slavonskom Brodu u ulici Marijana Lanosovića gdje je vozačica osobnog automobila zatečena kako vozi brzinom od 95 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje 50 km/h. Vozačici je izdan Prekršajni nalog na iznos od 3.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec, te po pravomoćnosti naloga slijede tri negativna prekršajna boda.
  • u Novoj Gradiški u ulici Kralja Zvonimira tzv. „Mobilna kamera za nadzor brzine kretanja vozila“ snimila je osobni automobil koji se kretao brzinom od 101 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje 50 km/h. Po utvrđivanju identiteta vozača, istom će biti izdan Prekršajni nalog na iznos od 3000 kuna, propisana zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, te 3 negativna prekršajna boda.

Foto: Pixabay (ilustracija)