28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na osječkoj ‘piji’ zakupnici donirali viškove, a koji idu u Rijeku ljubavi i ljudima u potrebi!

1 min read
Dva puta godišnje će se ubuduće održavati ova akcija, najavila je direktorica osječke Tržnice Ivana Davidović, a u kojoj je sudjelovao veći broj od 200 stalnih zakupnika na osječkoj 'piji', čiji su proizvodi proslijeđeni Rijeci ljubavi u Osijeku.

U okviru održivosti projekta Domaća hrana za domaće ljude, kojeg provodi Tržnica d.o.o. Osijek i PVH Zrt tržnica Pečuh iz programa Interreg, zajedno s Udrugom Rijeka Ljubavi, u petak je na tržnici Gornji grad organizirano i održano prikupljanje donirane hrane za ljude u potrebi. Okosnicu projekta čini upravo problem odbačene hrane na tržnicama. Iz tržnice su pozvali zakupnike na priključenje akciji, a rezultat i odgovor bio je odličan.

Dva puta godišnje će se ubuduće održavati ova akcija, najavila je direktorica osječke Tržnice Ivana Davidović, a u kojoj je sudjelovao veći broj od 200 stalnih zakupnika na osječkoj ‘piji’, čiji su proizvodi proslijeđeni Rijeci ljubavi u Osijeku.

Zakupnici su u tren počeli donositi svoje viškove i oko organizatora akcije u trenutku su se uprizorile ‘gajbe’ s voćem i povrćem, a saznalo se i kako brojni od njih i bez ovakvih akcija, vrlo često odnose svoje viškove ljudima u potrebi.

Foto: Facebook, Tržnica Osijek (screenshot)