16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Police sa šećerom u Srbiji prazne!? Vučić okrivljuje susjede! Kupuju li Slavonci?

2 min read
Naime, cijena je ondje ograničena na 5,8 kuna, a trgovci govore kako se sve rasproda u nekoliko sati od stavljanja na police.

Srbija se suočava s velikom potražnjom za šećerom, a kojeg manjka na policama i gotovo da se ne može dovoljno proizvesti, a sve zbog, tvrde tamošnji čelnici i stručnjaci, najniže cijene u regiji, uslijed čega, vjeruju oni, šećer kupuju susjedi, piše Jutarnji list, što uključuje, razumije se, i nas u Hrvatskoj, odnosno najbližoj Slavoniji.

Jutarnji piše kako je prosječna potrošnja šećera u Srbiji po osobi oko 10 kilograma godišnje, da država uvjerava naciju da nema potrebe za jagmom, ali pomogli nisu ni ograničavanje cijene ni izvlačenje robnih rezervi, već pustošenje polica traje. Naime, cijena je ondje ograničena na 5,8 kuna, a trgovci govore kako se sve rasproda u nekoliko sati od stavljanja na police. Tako da se prodaja ograničava na nekoliko kilograma. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ustvrdio kako je samo jedan trgovački lanac u danu prodao više od 80 tona.

Nadalje, Vučić je kazao kako Srbija nema problem sa šećerom, već da po njega u Srbiju dolaze i ljudi iz regije, ddoajući kako kupuju po deset paketa, jer je u Srbiji najjeftiniji, a s njim se složio i tajnik Udruženja za biljnu proizvodnju Privredne komore Aleksandar Bogunović, naglašavajući kako proizvodnja radi u tri smjene, da se dnevno na tržište izbacuje i oko 400 tona šećera, dvostruko više od dnevnih potreba. Iz Komore pozivaju ljude da procjene svoje stvarne potrebe prije nego idu u trgovinu po šećer.

Foto: Pixabay (ilustracija)