29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Grad Osijek: Obnovljene dotrajale ceste u čak sedam ulica na Jugu 2!

2 min read
Radove je u utorak obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić te kazao kako ceste u ovih sedam ulica nisu bile primjerene 21. stoljeću.

Grad Osijek sustavno obnavlja cestovnu infrastrukturu na području svojih mjesnih odbora i gradskih četvrti, a ovih su dana završeni radovi na pojačanom održavanju Kornatske ulice i šest poprečnih ulica – Pašmanske, Pelješačke, Ugljanske, Kvarnerske, Bokokotorske i Ulice Dugog otoka.

Radove je u utorak obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić te kazao kako ceste u ovih sedam ulica nisu bile primjerene 21. stoljeću.

– Otvaramo Kornatsku i šest poprečnih ulica gdje su se nalazile betonske ploče. Vrijednost radova je 451.000 kuna, a izvela ih je gradska tvrtka Unikom – izjavio je gradonačelnik i podsjetio na nedavno obnovljenu Murtersku ulicu u vrijednosti 485.000 kuna.

– Ove godine smo u cestovnu infrastrukturu samo na Jugu 2 ukupno uložili 936.000 kuna. Za tu gradsku četvrt izdvojili smo 10 posto više sredstava u odnosu na prethodnu godinu. Mislim da stanovnici ovih ulica mogu biti zadovoljni, jer su napokon dobili ono što i zaslužuju, a to su ulice primjerene gradu kao što je Osijek – dodao je gradonačelnik Radić.

Istaknuo je i odličnu suradnju ove gradske četvrti s gradskom upravom i gradskim tvrtkama, podsjetivši na već realizirane inicijative za spas bajera na Jugu 2 i obnovu spomenika Hrabro srce.

– Bajeru je prijetilo isušivanje, a danas je voda veća za metar i pol u odnosu na prijašnje stanje. U budućnosti ga planiramo pretvoriti u moderno kupalište za sve stanovnike Osijeka. Na inicijativu Gradske četvrti uklonili smo i čelične okove sa spomenika Hrabro srce, pa je spomenik sada kakav i treba biti. Činimo sve što možemo kako bismo podigli kvalitetu života stanovnicima Juga 2 – rekao je gradonačelnik i najavio obnovu Lošinjske ulice.

Igor Pandžić, direktor Unikoma, objasnio je da su radovi u Kornatskoj i ostalih šest ulica obuhvatili frezanje betonskog kolnika i asfaltiranje u ukupnoj dužini od 720 metara te širini od tri metra, a zadovoljstvo izvedenim radovima izrazio je i predsjednik Gradske četvrti Jug 2 Krešimir Trtanj.

– Zahvalio bih gradskoj vlasti na svemu uređenom u posljednjih godinu dana. Puno stvari je iz prioriteta gradske četvrti već odrađeno. Ocrtavaju se parkirališnih mjesta, obnavljaju dječja igrališta, komunalna oprema i slično. Radi se više nego ikad – zaključio je Trtanj.

Tekst i foto: Grad Osijek