28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Danas i sutra opet ‘žuti meteoalarm’ za ‘osječku regiju’! Pljuskovi s grmljavinom!?

2 min read
To upozorenje nastavlja se i nakon ponoći, na petak, 17. lipnja, ali do 6 sati ujutro...

Od 20 sati danas je ponovno na snazi ‘žuti meteoalarm’, odnosno upozorenje prvog stupnja za ‘osječku regiju’, odnosno cijelu Slavoniju, a zbog mogućeg grmljavinskog nevremena i pljuskova.

– Vrijedi od 16.06.2022 20:00:00 do 16.06.2022 23:59:59 | Stupanj pripravnosti: Žuto – Lokalno vjerojatni izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u Podravini. Vjerojatnost grmljavine > 70 % – BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – stoji u objavi DHMZ-a za danas, četvrtak.

To upozorenje nastavlja se i nakon ponoći, na petak, 17. lipnja, ali do 6 sati ujutro…

– Vrijedi od 17.06.2022 00:00:00 do 17.06.2022 06:00:00 | Stupanj pripravnosti: Žuto – Loklano mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine > 60 % – BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – piše DHMZ.

Inače, najlošije upozorenje dana, ‘narančasti alarm’, na snazi je za ‘zagrebačku regiju’, odnosno cijeli sjever Hrvatske, gdje se i danas lokačno može očekivati tuča.

Inače, što se vremena za danas tiče, do ‘alarma’ stojimo dobro…

-Pretežno sunčano, tijekom poslijepodneva uz umjerenu naoblaku, a navečer i u noći na petak lokalno su vjerojatni pljuskovi s grmljavinom, osobito u Podravini moguće i izraženiji. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura od 29 do 31 °C – prognoza je DHMZ-a za Slavoniju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija), DHMZ (screenshot)