23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Fantastično natjecanje i pobjeda Joe Atkinsona u Inline disciplini obilježili 1. dan Pannoniana!

2 min read
Poslije sportskog dijela, publika se prebacila u dvorište Kazamata gdje su svojih glazbenim brojevima tijekom noći atmosferu na visokoj razini držali DJ Phrasal s house setom, nakon kojeg su ljubitelje klupske glazbe zabavljali zagrebački DJ i producent Peznt, te Osijeku dobro poznati Pips i Goran Kolak, odnosno DJGK.

Ako je suditi po prvom danu, nema sumnje da sve natjecatelje kao i posjetitelje ovogodišnjeg Pannonian Challengea očekuje pravi sportski spektakl. Na lijevoj strani Drave jučer je startalo 23. izdanje festivala ekstremnih sportova i urbane kulture koje je i ove godine privuklo u Osijek brojne sportaše te izazvalo interes publike – i one domaće, ali i gostiju iz drugih dijelova Hrvatske.

Skate park bio je otvoren već od devet sati ujutro kad su prvi sportaši krenuli sa zagrijavanjem, a tijekom cijelog četvrtka sve je bilo prepuno natjecatelja iz raznih zemalja koji su se natjecali u dvije INLINE discipline – Amateur i Pro. Prvi su svoje umijeće pokazali roleri u disciplini INLINE Amateur u kojoj je naposljetku slavio Čeh Robin Konečný. Drugo i treće mjesto pripalo je dvojici Mađara – David Balla i Bertalan Roland. Poslije njih, u skate park su uz srdačnu podršku publike izašli natjecatelji u INLINE Pro disciplini u kojoj je najviše spretnosti na rolama pokazao Joe Atkinson iz Ujedinjenog kraljevstva. Na drugom mjestu natjecanje je završio CJ Wellsmore iz Australije dok je treći bio Tin Hadžiomerspahić iz Hrvatske.

“Osjećam se vrlo dobro danas, upravo sam osvojio Pannonian po 3. put tako da sam jako sretan i uvijek se rado vraćam u Osijek. Toliko sam puno puta bio na postolju, da sam već prestao brojati. Uvijek sam zadovoljan s publikom ovdje u Osijeku, oni glasno navijaju što nam daje motivaciju za neke lude trikove.” – izjavio je Joe Atkinson.

Poslije sportskog dijela, publika se prebacila u dvorište Kazamata gdje su svojih glazbenim brojevima tijekom noći atmosferu na visokoj razini držali DJ Phrasal s house setom, nakon kojeg su ljubitelje klupske glazbe zabavljali zagrebački DJ i producent Peznt, te Osijeku dobro poznati Pips i Goran Kolak, odnosno DJGK.

Nakon fantastičnog adrenalinskog početka, sportsko natjecanje se danas nastavlja u SKATE disciplini. Na vrući beton od devet sati izlaze natjecatelji kako bi se zagrijali, a potom slijede natjecanja u SKATE Amateur i Pro disciplinama. I večeras će se, kao i dan ranije, zabava sa sportskog terena preseliti na glazbeni podij gdje pravi elektronski spektakl priređuju brojni DJ-evi. Zabava kreće s funk, soul i house taktovima DJ Marushke, a nastavlja se uz novi techno program u gradu Hush! i glavnog gosta iz Španjolske, underground techno zvijezdu: Tensal, te DJ Insolate, svjetski poznatu hrvatsku glazbenicu i producenticu i najmlađeg člana teama Phrasala. Cijena ulaznice za glazbeni program u dvorištu Kazamata za petak je 40 kuna.

Sve je to odlična pozivnica da se pridružite mnogobrojnoj publici na lijevoj obali Drave te da vikend provedete u Osijeku – gradu u kojem ovih dana svi žele biti.

Tekst i foto: PR365, Marin Stupar

Facebook Comments