23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

NK Osijek ipak ne mora u kazahstanski Petropavlovsk na utakmicu s Kyzylzharom

1 min read
NK Osijek ipak ne mora u kazahstanski Petropavlovsk na utakmicu s Kyzylzharom u drugom pretkolu UEFA Konferencijske lige, već će se utakmica odigrati u Nur-Sultanu, a Astana Areni.

Četiri sata vremenske razlike ostaju. Ostaje i najmanje 4.000 kilometara puta, ali barem nogometaše Osijeka očekuje bolja prometna povezanost. Jer, kada ‘charterom’ dodirnu tlo Kazahstana i njegovog glavnog grada, tu će i igrati utakmicu, a ne putovati još 500 kilometara, otkriva mrežna stranica NK Osijek. Naime, NK Osijek ipak ne mora u kazahstanski Petropavlovsk na utakmicu s Kyzylzharom u drugom pretkolu UEFA Konferencijske lige, već će se utakmica, piše NK Osijek, odigrati u Nur-Sultanu, a Astana Areni.

– Prva utakmica u Nur-Sultanu (Astana Arena) na rasporedu je 21. srpnja, dok je uzvrat 28. srpnja na Gradskom vrtu (termini utakmica bit će poznati naknadno) – stoji na službenoj klupskoj stranici.

Protivnik za Osijek jest nešto lakši od drugih koji su bili mogućnost ždrijeba pretkola, no dalek put se pokazao ‘jezivim’ epilogom ždrijeba, a u uvjetima gdje je Petropavlovsk praktički vertikalno na karti ravno iznad Pakistana. Udaljenost, a koju je Osijek dobio ždrijebom, iznosila je oko 4.500 kilometara. Sada je to ipak bliže, za oko 500 kilometara.

– Trebamo dobro razmisliti, vjerojatno krenuti i dva dana ranije u odnosu na termin utakmice kako bismo se što bolje prilagodili i ušli u njihov ritam. Morat ćemo se na pravi način adaptirati na sve to kao i na teren s umjetnom travom koji nas očekuje na Astana Areni, kako bismo odradili kvalitetnu utakmicu – rekao je trener Nenad Bjelica za službene klupske stranice.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)