13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Simfo-rock koncert 2 u HNK-u: Hot stuff, I will survive, Heal the world, Feeling good…

2 min read
Maestro Mladen Tutavac  je rekao kako program Simfo–rock koncerta 2 čini osamnaest točaka u kojem je iz prvog Simfo–rock koncerta ostavljeno ono najbolje...

Simfo–rock koncert 2 održat će se u srijedu, 29. lipnja 2022. u 21 sat u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. U koncertu sudjeluje orekstar HNK u Osijeku, rock band „Echoes“ i solisti: Vesna Baljak, Gordana Kalmar, Ivana Medić, Mia Reba, Sanja Toth, Robert Adamček, Karlo Cvetković, Mario Huj, Karlo Miličević, Davor Solanović i Benjamin Lamza na saksofonu.

Maestro Mladen Tutavac  je rekao kako program Simfo–rock koncerta 2 čini osamnaest točaka u kojem je iz prvog Simfo–rock koncerta ostavljeno ono najbolje…

– Očekujte veći broj solista, disco hitove – Hot stuff i I will survive te theme pjesma iz istoimenog filma Skyfall. Na koncertu ćemo izvesti i potpuno prigodnu, zbog trenutne situacije u svijetu, Heal the world Michaela Jacksona kao i svevremensku Feeling good Michaela Bubléa – rekao je Tutavac.  

Danas je, naime, održana konferencija za novinare uoči Simfo–rock koncerta 2. Na konferenciji su govorili intendantica HNK u Osijeku, Dražena Vrselja, dirigent Mladen Tutavac i ravnatelj Opere HNK u Osijeku, Filip Pavišić.

Intendantica Dražena Vrselja otvorila je konferenciju za novinare riječima kako je Simfo – rock koncert 2 slijed izuzetno dobro pripremljenog koncerta koji je premijeru imao u ožujku 2020. godine. Taj koncert je senzacija koju željno očekuje osječka, ali i slavonska publika.

Vrselja je najavila i kako početkom srpnja počinje upis  nacionalne građanske pretplate pod nazivom K – HNK koji je projekt svih pet hrvatskih nacionalnih kazališnih kuća, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH. Pretplata će uključivati sedam naslova, a naslove i datume će HNK u Osijeku naknadno predstaviti.

Ravnatelj Opere HNK u Osijeku, Filip Pavišić zahvalio se Maestru Tutavcu, koji je sastavio program koncerta, kao i cijelom orkestru, solistima i bendu „Echoes“, koji je instrumentalna i vokalna podrška koncertu, na još jednom uspješnom projektu.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)