4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Toplinski val u Osijeku: Za 30% povećan broj intervencija hitne pomoći, kao i poziva…!

1 min read
- Naše tijelo podnosi visoke temperature onoliko koliko smo zdravi. Poznato je da kronični bolesnici moraju paziti na pogoršanja koja su moguća kod izlaganja visokim temperaturama - rekao je Gmajnić.

Za oko 30% povećan je od prošlog vikenda na ovamo broj intervencija hitne pomoći u Osijeku, odnosno Osječko-baranjskoj županiji, a jednako toliko je rastao i broj poziva građana hitnim službama, javlja danas HRT, sukladno podatcima Zavoda za hitnu medicinu OBŽ, a nakon što je toplinski val zahvatio cijelu Hrvatsku, svakako Slavoniju i Osijek. U Osijeku je danas u 14 sati izmjereno 34,8 stupnjeva.

Za HRT je danas govorio osječki liječnik prof.dr.sc. Rudika Gmajnić, specijalist obiteljske medicine, dodajući da je najgore vrijeme izlaganja suncu između 10 i 17 sati, a da bi se možda za vrijeme toplinskih valova ta granica trebala pomaknuti od 9 do 18 sati, kada se bez prijeke potrebe, dodaje, ne bi trebalo izlaziti van.

– Naše tijelo podnosi visoke temperature onoliko koliko smo zdravi. Poznato je da kronični bolesnici moraju paziti na pogoršanja koja su moguća kod izlaganja visokim temperaturama – rekao je Gmajnić.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)