28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Još jedan požar žita u Slavoniji! Izgorio i kombajn! Do neprepoznatljivosti!

2 min read
- U 14:46 sati dojava centra 112 o požaru kombajna i žita - napisali su iz DVD-a Pleternica na društvenim mrežama, dijeleći fotografije mjesta incidenta.

Ovo je već treći požar u posljednja dva tjedna na poljima u Slavoniji, a pod kojim su stradali ječam i/li pšenica, gdjegod strnjak. Samo jučer je opožareno više tisuća kuna pšenica nakon, uvtrđeno je očevidom, odbačenog opuška, dočim je prije koji dan pod radnim strojem gorjela i veća površina. A danas? Danas su stradali i kombajn i polje…

– U 14:46 sati dojava centra 112 o požaru kombajna i žita – napisali su iz DVD-a Pleternica na društvenim mrežama, dijeleći fotografije mjesta incidenta.

– Izlazimo s navalnim vozilom Mercedes, AC Mercedes i ŠV Mercedes, sa 7 vatrogasaca i još 6 u pričuvi. U pomoć su nam stigli i vatrogasci DVD-a Gradac i DVD-a Buk – dodali su.

U ovom trenutku se još ne zna materijalna šteta polja, kao ni uzrok, dočim o šteti na kombajnu ne treba ni govoriti. Više će biti poznato nakon policijskog očevida i u priopćenju sljedećeg dana.

Vrijedi podsjetiti kako je gorjela u Slavoniji pšenica i nakon zapaljenja ‘balirke’, a još ranije se dogodio i požar uslijed vožnje automobilom po strnjaku.

Također…

– Između Kešinaca i Vrbice u polju „Moknice“ jučer oko podne 21-godišnjak je traktorom i radnim strojem vršio baliranje slame. Tijekom baliranja došlo je do zapaljenja radnog stroja koji je u potpunosti izgorio, zajedno s 250 kvadratnih metara strništa. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kešinci. Očevid je obavio inspektor zaštite od požara u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Đakovo. Utvrđeno je da je do požara došlo zbog tehničke neispravnosti električnih instalacija. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 80.000,00 kuna. Policijski službenici podnose izvješće o događaju – izvijestila je o drugom događaju danas PU OBŽ.

Foto: Facebook, DVD Pleternica (screenshot)