29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radić na konferenciji projekta Inklutour, koji će doprinijeti zapošljavanju 110 osoba s invaliditetom!

2 min read
Grad Osijek sustavno radi na stvaranju okruženja u kojemu će osobama s invaliditetom javni prostori i javne usluge biti u najvećoj mogućoj mjeri dostupne.

U Osijeku je predstavljen “Inklutour”, novi projekt čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Osijek s projektnim partnerima; Ugostiteljsko-turističkom školom i turističkom agencijom “Ora-tours” iz Osijeka te Inkluzivnom kućom “Zvono” iz Belišća.

Cilj ovog projekta je povećati zapošljivost i integraciju 110 osoba s invaliditetom na području Osijeka u sektoru turizma i ugostiteljstva i to kroz dva nova obrazovna programa: Koordinator/ica turističkih sadržaja za osobe s invaliditetom i Koordinator/ica slobodnih aktivnosti turista za osobe s invaliditetom.

„Osobito mi je zadovoljstvo sudjelovati na početnoj konferenciji ovoga hvalevrijednog projekta Pučkog otvorenog učilišta Osijek i njegovih partnera.
Svjesni smo svih poteškoća s kojima se osobe s invaliditetom susreću na tržištu rada. A upravo projekti poput ovoga povećat će mogućnosti njihova zapošljavanja.
Uz pomoć bespovratnih sredstava najvećim dijelom iz Europskog socijalnog fonda, te državnoga proračuna 110 osoba s invaliditetom integrirat će se na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.“- istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Radić na početnoj konferenciji.

Grad Osijek sustavno radi na stvaranju okruženja u kojemu će osobama s invaliditetom javni prostori i javne usluge biti u najvećoj mogućoj mjeri dostupne.

„U gradskom proračunu osigurali smo 500 tisuća kuna za besplatan prijevoz osoba s invaliditetom specijalnim kombi-vozilom. Također sve slijepe, slabovidne i gluhe osobe imaju besplatan gradski prijevoz. Trudimo se da osiguramo pristup osobama s invaliditetom u svim gradskim ustanovama. Također i novi bazeni na Copacabani, koje ćemo otvoriti narednih dana, bit će prilagođeni osobama s invaliditetom.“- zaključio je gradonačelnik Radić, te čestitao svim sudionicima projekta „Inklutour“.

Projekt vrijedan 2, 3 milijuna kuna koji će ranjivim skupinama pomoći u zapošljavanju u turizmu i ugostiteljstvu provodit će se u Osijeku do kraja 2023. godine.

Tekst i foto: Grad Osijek