13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Danas na ‘autopiji’ u Osijeku: Trokolica Trotterovih! ‘Del Boy se odlučio riješiti auta’

1 min read
- Danas na osječkoj 'autopiji', direktno iz Peckhama osamdesetih... - napisao je, šaleći se, Ervin Biglbauer.

New York – Paris- Peckham… Đakovo – Osijek… I tko zna gdje će dalje zavšiti ova trokolica, a koju je jedan Đakovčanin odlučio prodati danas, u nedjelju, 24. srpnja, na osječkoj ‘autopiji’. Cijenu, da vam budemo iskreni, ne znamo. Jer, do fotografije ove, zacijelo, sjajne replike trokolice Trotterovih, iz mega popularne i nikad zastarjele britanske serije Mućke, odnosno Only Fools and Horses, došli smo ustupanjem Ervina Biglbauera, koje je prethodno objavio u grupi OsijekOsamdesetih na Facebooku. Dakle, ‘Del Boy i Rodney su se odlučili riješiti auta’… 🙂

– Danas na osječkoj ‘autopiji’, direktno iz Peckhama osamdesetih… – napisao je, šaleći se, Ervin Biglbauer.

Ovaj je primjerak na auto tržnici u Osijeku privukao značajnu pozornost. Je li bilo na kraju kupca ili ne, ne znamo, ali činjenica je da se ovakvo što rijetko vidi i da je prizor za sjećanje i fotografiju. Autoru trokolice – svaka čast!

Inače, originalna trokolica je, od serije svjetski poznata, legendarna žuta trokolica Reliant Regal, a koju se često krivo nazivalo i kao Reliant Robin. Aukcijska kuća Silverstone Auctions prodala je originalnu, a koja se koristila tijekom snimanja serije. Proizvedena je 1968. godine, registarski broj je bio BWC 94F. Pokreće je dvocilindrični motor od oko 600 ‘kubika’, snage 25 KS. Trokolica je prešla oko 115.000 km. Takva originalna, s natpisom Trotters Independent Trading Co, prodana je na aukciji za 37.000 funti.

Foto: Ervin Biglbauer, Facebook, Osijek Osamdesetih (screenshot, ustupljeno za objavu)