29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kod Vodenice: Šetnja Dravom! Vodostaj pruža nesvakidašnju aktivnost!

2 min read
- Ma, nema Vodenica problema, na vodi je. Kako je bilo nekada u staro vrijeme, tako i sada. Okreće se, ali teže, jer Drava nije dovoljno brza - kazuje nam i dodaje da najveći problem sada čine plovila, 'jet-ski' i drugi, jer na niskom vodostaju itekako zaljuljaju vodenicu.

Vodostaj Drave kod Osijeka danas u 13 sati bio je -155 centimetara. Vjerujmo, svi već znate, najniži je bio -168 ’03. godine, a iz Hrvatskih voda nam je, za OsijekExpress.com Ivica Nađ kazao kako bi se moglo dogoditi da taj ‘rekord’ ove godine bude premašen. I osim što su izvirili sprudovi, osim što viri Garnizonsko kupalište, ostaci lađa…, još se jedan ‘vid zabave’ pojavio na Dravi – šetnja!

Jedno je kada se šeta sprudovima, ali fotografije koje su objavili s osječke Vodenice još su zanimljivije. Naime, David i Boba, a koji ravnaju Vodenicom u Osijeku, ustupili su nam dvije fotografije na kojima se vidi kako 4-oro Osječana šeta koritom Drave udaljeno od Vodenice nekakvih 10-ak metara prema sredini korita, što će reći da su od obale udaljeni možda i 30 i više metara. A ne plivaju, već šetaju…

Pa ipak, valja s ovim biti oprezan i ne pokušavati ništa od toga sličnog. Odnosno, mi vas ne nagovaramo…

Pitali smo usput Bobu i kako se Vodenica drži na ovim niskim vrijednostima, niskom vodostaju…

– Ma, nema Vodenica problema, na vodi je. Kako je bilo nekada u staro vrijeme, tako i sada. Okreće se, ali teže, jer Drava nije dovoljno brza – kazuje nam i dodaje da najveći problem sada čine plovila, ‘jet-ski’ i drugi, jer na niskom vodostaju itekako zaljuljaju vodenicu.

– A gostiju ima cijeli vikend. Dolaze nam odasvud. Imali smo autobus gostiju iz Mađarske baše jučer – dodala je.

Foto: Facebook (screenshot, ustupljeno za objavu)