19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

DORH o prometnoj nesreći u Slavoniji s 8 ozlijeđenih osoba: Opisan razvoj događaja…

3 min read
- Na mjestu prometne nesreće je teške tjelesne ozljede zadobila jedna ženska osoba, dok su ostali sudionici prometne nesreće zadobili lake tjelesne ozljede.

Foto: Pixabay (ilustracija)

– Dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima je 20. srpnja 2022., uz službenike Policijske uprave vukovarsko-srijemske, proveo dokaznu radnju očevida prometne nesreće koja se dogodila oko 15:05 sati na državnoj cesti D 55 na 5. kilometru + 700 metara – javlja DORH, u nastavku opisujući događaj…

– Prema dosad utvrđenim činjenicama i tragovima koji su izuzeti i osigurani tijekom provođenja dokazne radnje očevida, prometna nesreća se dogodila na način da je  50-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom kojim je, u jednom trenutku, prešao na suprotni kolnički trak, te je došlo do udara njegovog vozila u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin. Došlo je do zanošenja oba vozila i udara u vozilo kojim je upravljala 29-godišnjakinja koja je pritom sletjela vozilom u odvodni kanal, dok je vozilo 55-godišnjaka potom udarilo u vozilo kojim je upravljao 26-godišnjak, a koji je, uslijed udara, svojim vozilom nekontrolirano udario drugo vozilo kojim je upravljala 53-godišnjakinja.

– Na mjestu prometne nesreće je teške tjelesne ozljede zadobila jedna ženska osoba, dok su ostali sudionici prometne nesreće zadobili lake tjelesne ozljede.

– Prilikom provođenja dokazne radnje očevida privremeno su oduzeti predmeti koji mogu biti od važnosti za utvrđivanje odlučnih činjenica. Provođenjem izvida kaznenog djela i dokaznih radnji utvrdit će se sve okolnosti i uzroci ove prometne nesreće – zaključuju.

Podsjećamo…

– …20. srpnja 2022. g. oko 15,05 sati, na državnoj cesti D-55, II. Dionici, na 5. km + 700m, dogodila se prometna nesreća s više ozlijeđenih osoba (iz 5 osobnih automobila), od kojih je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

– Policijskim očevidom smo utvrdili da je 50-godišnji vozač osobnog automobila, krećući se državnom cestom D-55, iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, dolaskom na navedeno mjesto događaja, nije se nastavio kretati propisno, sredinom obilježene prometne trake, te je prešao vozilom na lijevu prometnu traku u smjeru kretanja – namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

– Tom prilikom, došlo je do udara prednjeg lijevog dijela navedenog vozila u stražnji dio lijeve bočne strane osobnog automobila kojim se vozač kretao iz suprotnog smjera, nakon čega je došlo do nekontroliranog kretanja oba vozila te oštećenja dodatna tri nailazeća osobna automobila, kojom prilikom je došlo do višestrukih bočnih rotacija vozila te slijetanja tri vozila s kolnika u zemljani odvodni kanal i zemljanu bankinu,  pri čemu je, vozačica osobnog automobila „fiat panda“ županjskih registarskih pločica – zadobila teške tjelesne ozljede te je 7 osoba (vozača i putnika) iz navedenih 5 vozila koja su sudjelovala u događaju, zadobilo lakše tjelesne ozljede što je utvrđeno u OŽB Vinkovci.

– Za izazivanje prometne nesreće navedenom 50-godišnjem vozaču slijedi kaznena prijava.

– Navedena dionica državne ceste D-55 bila je zatvorena za promet istoga dana do 20,56 sati – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)