29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječki KBC kupio nove uređaje za pedijatrijske preglede i zahvate…

1 min read
Inače, Odjelu za dječju gastroenterologiju, hepatologiju, pulmologiju, alergologiju i imunologiju gravitira cijela regija istočne Hrvatske.

– Za potrebe Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek kupljeni su novi endoskopski stup, te pedijatrijski videogastroskop, pedijatrijski videokolonoskop i videobronhoskop – pohvalio se, putem Facebooka, osječki KBC, dodajući kako je riječ o nabavi opreme vrijedne 800.000 kuna.

– Naš pedijatrijski tim će obavljati dijagnostičke i terapijske bronhoskopije, urgentna vađenja stranih tijela dišnog i probavnog sustava, te gastroskopije, kolonoskopije i ugradnju gastrostome u općoj anesteziji – dodaju iz KBC-a.

Inače, Odjelu za dječju gastroenterologiju, hepatologiju, pulmologiju, alergologiju i imunologiju gravitira cijela regija istočne Hrvatske.

– Od 2012. godine je u našoj Klinici subspecijalist pedijatrijske gastroenterologije radi gornju, od 2015. donju endoskopiju probavnog sustava dječje dobi, a nastavkom edukacije i proširivanjem endoskopskog tima na pedijatrijskog pulmologa, odnedavno i endoskopiju dišnog sustava – nižu informacije iz KBC-a, zaključujući…

– Do sada smo zahvate obavljali na opremi suradnih Klinika, a ovom vrijednom investicijom liječnicima Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek omogućeno je obavljanje najsloženijih zahvata prema svjetskim standardima – zaključuju.

Foto: Facebook, KBC Osijek (screenshot)