13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jelena Dokić bila u Osijeku! Na Instagramu dijeli fotografije: “Moj prelijepi rodni grad”

2 min read
- Hvala ti Osječe za predivno vrijeme. Bilo je kratko, ali vrlo slatko. Ovdje je nekoliko fotografija ovog prelijepog grada, grada gdje sam rođena. Do sljedećeg puta - napisala je Jelena Dokić na Instagramu.

Svojedobni 4. reket svijeta na WTA ljestvici, nekadašnja Olimpijka i finalistica Grand slam turnira u parovima na French Openu, inače rođena Osječanka Jelena Dokić, sa svojih oko 100.000 pratitelja na Instagramu, mahom australskih navijača, podijelila je 10-ak fotografija rodnog Osijeka. Jer, Jelena Dokić je nekako upravo ovih dana bila u svom rodnom gradu, a o čemu svjedoče prije tri sata podijeljene fotografije.

Nije fotografirala sebe niti u jednom kutku grada, barem ne na podijeljenim fotografijama, ali je fotografirala promenadu, pješački most, Sakuntala park iz nekoliko kuteva, Trg Ante Starčevića, konkatedralu, jedno pročelje s Europske avenije, a jedna fotografija s visine, s obzirom na pogled na Kapucinskuulicu, sugerira kako je bila smještena u hotelu Osijek.

– Hvala ti Osječe za predivno vrijeme. Bilo je kratko, ali vrlo slatko. Ovdje je nekoliko fotografija ovog prelijepog grada, grada gdje sam rođena. Do sljedećeg puta – napisala je Jelena Dokić na Instagramu.

– Lijepo mjesto za roditi se – napisala je jedna od pratiteljica, dočim su i drugi nizali komentare kako je Osijek lijep, nekima miran, nekima – wow!

Jelena je, inače, kao što rekosmo, rođena Osječanka, s korijenima i u Čepinu. U vrijeme Domovinskog rata odselila je u srpski Sombor, kamo je obitelj, zacijelo, poveo otac, a s kojim je bila u izuzetno lošim odnosima kroz tenisku karijeru. Taj odnos je i opisala u svojoj knjizi Unbreakable, odnosno Neslomljiva, govoreći o njegovom mentalnom nasilju nad njom. U to vrijeme Jlena je nastupala za reprezentaciju Srbije i Crne Gore, a prije nego će postati australska državljanka i nastupati za Australiju. U Hrvatsku se rado vraća svakog ljeta, osim u vrijeme Covida, a donedavna je bila i u vezi s našim trenerom Tinom Bikićem.

Danas 39-godišnja bivša tenisačica službeno je završila s teniskom karijerom 2014. godine, ali svo vrijeme od tada surađuje s televizijskim kućama komentirajući turnire, nastupe, Australian Open. Upravo na potonjem Grand Slamu susretala se u ulozi domaćina s našom također osječkom tenisačicom Donnom Vekić.

Nije isključeno da su se njih dvije i ovaj puta srele, u Osijeku.

Usput, prije 7 dana je Dokić objavila na Instagramu i kako po prvi puta nakon tri godine i koronavirus ‘lockdowna’ u Australiji kreće na međunarodni put.

A podjele fotografija Osijeka na Instagramu možda neće dovesti australske turiste, ali svakako šire saznanja o Osijeku i prema toj zemlji, dočim je uvijek lijepo pročitati i da se netko, tko se davno otisnuo iz Osijeka, rado ovamo vraća i Osijek doživljava kao i mi – prelijepim.

Foto: Instagram (screenshot)