19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Država daje u zakup nekadašnji Swan u Osijeku! Pogledajte ga bez separea, šanka…

1 min read
- ...poslovni prostor u nultoj gradskoj zoni ponuđen je i u Osijeku gdje se poveći prostor od gotovo 180 m2 može zakupiti od cca 45 kn/m2... - kazuju iz Državnih nekretnina.

Državne nekretnine daju u zakup 25 poslovnih prostora u Hrvatskoj, dočim je u Osijeku u ponudi samo jedan prostor, onaj nekadašnje Gradske kavane, Swana… Državne nekretnine raspisale su natječaj u subotu, 30. srpnja, a s najviše prostora u Zagrebu. U Slavoniji, uz jedan u Osijeku, u ponudi je i prostor u Slavonskom Brodu.

– Četvrtim natječajem u ’22. godini Državne nekretnine d.o.o. daju u desetogodišnji zakup 25 državnih prostora na atraktivnim lokacijama… – stoji u uvodniku priopćenja.

– …poslovni prostor u nultoj gradskoj zoni ponuđen je i u Osijeku gdje se poveći prostor od gotovo 180 m2 može zakupiti od cca 45 kn/m2… – kazuju iz Državnih nekretnina.

I riječ je je o prostoru u Kapucinskoj ulici 40. Površina prostora je točno 179,04 ‘kvadrata’, ima prizemlje i pordum, a početna neto zakupnina je 8.112,66 kuna. Naravno, postoji i trošak jamčevine, od 24.337,98 kuna, što je trostruki iznos najamnine.

Dopuštene su sve djelatnosti sukladno propisima, energetski ceftifikat kaže kako je loka razreda D/D, a može ga se pregledati 23. kolovoza od 10 do 10:30 sati.

Prostori, pa tako i ovaj osječki, daju se u zakup u viđenom stanju. Natječaj je otvoren do 2. rujna ’22. do 12 sati. Detaljne informacije o prostorima, s fotografijama i uvjetima natječaja, nalaze se na mrežnim stranicama Državnih nekretnina.

Foto: Državne nekretnine (screenshot)