19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Otvorena Kolonija u Ernestinovu! Slijedi niz sadržaja, koncerti, kino…!

1 min read
A u nastavku, na plakatu, pogledajte što vas sve očekuje u Ernestinovu ovih dana...

U Ernestinovu se od subote, 30. srpnja, do subote 6. kolovoza 2022. godine u Parku skulptura održava 49. Kolonija kipara naivaca. Svečano otvorenje ove vrijedne manifestacije upriličeno je u nedjelju, 31. srpnja 2022. godine, a uz načelnicu Općine Ernestinovo Marijanu Junušić te brojne goste, nazočio mu je i zamjenik župana Josip Miletić.

– Ovo je izuzetno kvalitetna i lijepa tradicija u Ernestinovu koja sljedeće godine puni pola stoljeća kontinuiranog održavanja. Na svakom je koraku vidljiv ogroman trud i želja da se ova manifestacija održi i raste, a siguran sam da će tako biti i u budućnosti – kazao je Miletić.

Jedan od osnivača ernestinovačke kolonije je Mato Tijardović koji je ove godine primio nagradu Osječko-baranjske županije za životno djelo na području kulture

– Ove godine pozvali smo 25 umjetnika, od čega 14 kipara i 11 slikara, a ovogodišnja kolonija je tematska, govorit će o legendama i mitovima. Polako razmišljamo i o sljedećoj, jubilarnoj koloniji na koju želimo pozvati kipare koji su radili do okupacije Ernestinova u Domovinskom ratu – zaključio je Tijardović koji sva svoja kiparska znanja rado prenosi i budućim naraštajima.

Tekst i foto: OBŽ

A u nastavku, na plakatu, pogledajte što vas sve očekuje u Ernestinovu ovih dana…