19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Spremni za ‘schengenske granice’!? Na granici otkrivene krivotvorene vize istanbulske izrade!

1 min read
- Prilikom kontrole dokumenata policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost viza u putnim ispravama kod četvero putnika (u dobi od 30, 27, te dvoje djece - državljani Turske), koje su isti dali policajcima na uvid u namjeri prelaska državne granice.

Foto: PU BPŽ (arhiva, screenshot, ilustracija)

Šengen ne mora brinuti… Hrvatska policija sve češće na slavonskim granicama izdvaja putnike krivotvorenih dokumenata, a koji se kroz Hrvatsku nastoje dovesti do zemalja zapadne Europe. Jučer je to bila ‘čitava obitelj’ iz Turske, a s krivotvorenim vizama…

– Na ulazu u Republiku Hrvatsku, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, jučer, u 5.25 sati, kontroliran je autobus (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka), putnici i prtljaga – javlja policija i nastavlja…

– Prilikom kontrole dokumenata policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost viza u putnim ispravama kod četvero putnika (u dobi od 30, 27, te dvoje djece – državljani Turske), koje su isti dali policajcima na uvid u namjeri prelaska državne granice.

– Detaljnijim provjerama u sklopu kriminalističkog istraživanja, potvrđena je sumnja policajaca, te je utvrđeno da su 30-godišnjak i 27-godišnjakinja prošli mjesec na području Istanbula od nepoznate osobe pribavili krivotvorene Schengenske vize Republike Njemačke za sebe i djecu.

– Policijski službenici protiv oboje podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.

Foto: PU BPŽ (screenshot)