18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Apel iz osječkog KBC-a: Zalihe krvne grupe 0 manje su odnosu na B i A

1 min read
U trenutku kada je HRT bio u Zavodu, bila je i dobrovoljna darivateljica krvi Tihana Nađ... - To je zapravo plemeniti čin. Stalno čujemo u medijima apele kako su krvne zalihe potrebne, kako su uvijek na niskim razinama, a nas to ništa ne košta. To je nekoliko minuta, a s time ćemo nekome pomoći - rekla je.

Osječki KBC krvim pripravcima opsrkbljuje čak 7 bolničkih centara u Hrvatskoj, a u ovom trenutku među zalihama su najniže one krvne grupe 0, govore iz Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek, javlja HRT.

– Udio zaliha krvne grupe 0 trenutno je nešto manji u odnosu na B i A, pa preporučujem darivateljima grupe 0 ovih dana uključiti potrebu darivanja krvi i da ju realiziraju u ovom mjesecu – rekla je Bojana Bošnjak za HRT, a iz Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek.

U trenutku kada je HRT bio u Zavodu, bila je i dobrovoljna darivateljica krvi Tihana Nađ…

– To je zapravo plemeniti čin. Stalno čujemo u medijima apele kako su krvne zalihe potrebne, kako su uvijek na niskim razinama, a nas to ništa ne košta. To je nekoliko minuta, a s time ćemo nekome pomoći – rekla je.

Foto: Pixabay (ilustracija)