1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vladina povjerenica u Čemincu zvala policiju! Pročelnik dobio rješenje kojim je udaljen iz službe…

1 min read
Vladina povjerenica je, u međuvremenu, promijenila brave u općinskoj zgradi, maknula kamere, a za koje, tvrdi, da su nezakonito snimale zvuk.

Policija je i opet bila u Čemincu u općinskoj zgradi. Došli su policijski službenici na poziv Vladine povjerenice, a zbog pročelnika, kojem je, govori ona, uručeno rješenjem kojim je udaljen iz službe. A on nije htio otići iz zgrade.

– Službeniku je uručeno rješenje kojim je udaljen iz službe. To je iz razloga što je Službeničkom sudu Osječko-baranjske županije upućen zahtjev za pokretanje postupka zbog počinjenih više teških povreda službene dužnosti – kazala je za RTL Verica Tomić, povjerenica Vlade RH za Općinu Čeminac, imenovana nakon ostavke Zlatka Pinjuha, bivšeg načelnika, danas u istražnom zatvoru u Osijeku.

– Ona nije ovlaštena za to i zato sam odbio potpisati to, ovaj, to rješenje, a ona neka vodi postupak pred Službeničkim sudom to je njeno pravo, njeno pravo je da je zvala policiju, O.K., policija došla-ošla, sutra ću doći na posao kao što sam do sada došao – kazao je za RTL i Vladimir Šplajt, pročelnik.

Šplajt je, nadalje, za RTL dodao i kako nije ‘čovjek bivšeg načelnika Pinjuha’, tvrdeći kako je ‘ničiji’, kako je on pravnik koji ima kičmu i stav.

Vladina povjerenica je, u međuvremenu, promijenila brave u općinskoj zgradi, maknula kamere, a za koje, tvrdi, da su nezakonito snimale zvuk.

Foto: Google Street View (screenshot)