24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Zgodne, lijepe, ‘isklesane’, vitke i magične osječke umjetnice ukrasile obalu Jadrana!

5 min read
Da samo na karti označavali lokacije, 'gorila' bi od osječkih ljepotica obala Jadrana, od Istre do Dubrovnika.

Zgodne, lijepe, ‘isklesane’, vitke, u formi, prekrasne, magične…, redom su osječke umjetnice, glumice, glazbenice…, a čijom je pojavom posljednjih dana svojski urešena naša obala. Da samo na karti označavali lokacije, ‘gorila’ bi od osječkih ljepotica obala Jadrana, od Istre do Dubrovnika.

(fotografije je ‘klikom’ moguće uvećati)

Katarina Baban, osječka glumica sa zagrebačkom adresom, ljetuje na ‘staroj lokaciji’, u Tribunju. Njezina ljepota i ‘isklesana’ pojava već su poznati hrvatskoj i osječkoj javnosti, no jednom je rečenicom, a u objavi na Instagramu otkrila i koliko se godinama vrhunski čuva i drži u formi. – Kupaći star 13 godina i bome valja jednako kao i prvi dan. 13! – napisala je Katarina Baban, koračajući u bikiniju tribunjskom plažom.

Otok Krapanj, Nacionalni park Krka, Šibenik… Moglo bi se reći da bi Mariju Kolb bilo teško ‘uhvatiti’ na Jadranu ovog ljeta, budući da je zagrebačka glumica, ali osječke izobrazbe, ‘krstarila’ lokacijama posljednjih dana, gdje se, sukladno ‘tagovima’ na Instagramu, Šibenik pokazao stalnijom destinacijom. Lijepu glumicu osječka publika možda ponajbolje poznaje iz uloge u Unterstadtu Ivane Šojat, ali i po radio dramama koje snima za Hrvatski radio od ’13. godine.

Pramac čamca, rub broda, jedan opis, a naposljetku ‘tag’ kafića, otkrivaju na Instagramu kako je lijepa osječka glumica Ivona Kundert na Korčuli. Hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica, možda najpoznatija po ulozi u seriji Crno bijeli svijet, svakako i po ulogama sinkronizacije filmova, na Instagramu je serijom fotografija otkrila kako je u vrhunskoj formi, vitka kao ‘curica’. Štoviše, našalila se kako sa svojih 159 centimetara visine sklupčana stane u pramac čamca. Inače, Osječanka je u ovom trenutku glumicom Kazališta Komedija u Zagrebu.

Dina Vojnović, osječka glumica koja se ‘oprostila’ zakratko od osječke publike predstavom Osječki long, long play u HNK-u u Osijeku i potom otisnula prema Velikoj Britaniji i Irskoj, ovo ljeto je, sugeriraju fotografije na Instagramu, putovala od Tribunja do Grčke. Nema tajni, tribunjska ‘epizoda’ bila je, zacijelo, kod Katarine Baban, jer njih dvije, osim što su velike prijateljice, Dinina figura je osječku glumicu promovirala ‘prvo lice’ Katarininih odjevnih kolekcija Lilith.

Osječka operna solistica osječkog HNK-a Ivana Medić ljeto provodi od osječke Kopike, preko rodnog Međimurja, Slovenije, Rogoznice, sve do, ponovno osječkog pijeska, na kojem je, čini se, a i tvrdi na Instagramu, vrlo sretna. U lipnju je zakratko posjetila Silbu, maleni otok nedaleko Zadra, ali je dio ljeta provela i provodi radno. Jer, kulturni programi su sastavnicom brojnih manifestacija u Slavoniji i Hrvatskoj, a Ivana je prilično tražena. Pa ipak, stigl je osunčati svoju zavidnu figuru.

Poreč, Vir, Mostar, Baška na Krku…, a niz će se možda i nastaviti. Svakako mu valja dodati i Split, jer osječki HNK je ondje gostovao u finalu sezone ove godine. Ivana Soldo Čabraja, glumica osječkog kazališta, posvuda je po Jadranu, a njezina pojava nikako ne može ostati nezamijećena. Svojedobna odbojkašica, danas glumica i vrlo često manekenka brojnih brandova, gdje se pojavi – stane vrijeme. Njezinom mužu Miroslavu Čabraji, također osječkom glumcu, možemo samo reći – Miro, izdrži!

Kod jedne od najtraženijih svjetskih DJ-ica, kod Osječanke Sunčice Barišić, DJ Insolate, teško je shvatiti kojom se prirodom gdje nalazi. Jer, ljeto je vrijeme ‘partyja’, a njezina radoholičarska narav, evidentno, spaja more i posao. Belgija, Bugarska, Trogir, osječka Kopika… Nema gdje se nije Insolate pojavila ovo ljeto, a sve je počelo veličanstvenim nastupom na otvaranju OLJK-a, nastavilo inozemstvom, uz nabrojano i Njemačkom. Vitka, zgodna i briljatnta u svakom segmetnu, trenutno je, ‘kaže’ Instagram u Zadru.

Kada je bila u Istri u srpnju, napisala je – Uvjerljivo najjači dubwise party ovog ljeta. Prije tri dana nakon nastupa u Dubrovniku na Instagramu je napisala i ovo – Uzelo me. Bolesno dobar gig… A potom je Aklea Neon, nama u Osijeku još i aka. Dorotea Zovko, najavila i nastup u Mostaru. Osječka glazbenica sve sjajnije karijere i vrlo autentičnog izričaja, ovo ljeto, evidentno, provodi radno. Ali, stigne se onešto i odmoriti, o čemu svjedoče fotografije opuštanja u društvu uz kolege glazbenike. Istina, ‘fotke’ iz i oko mora ‘bljesnule’ su još u svibnju i lipnju, a od tada lijepa Osječanka uglavnom provodi radno ljeto.

Radno ljeto ima i urnebesno zgodna Danijela Pintarić, osječka i hrvatska sopranistica, violinistica i kazališna umjetnica. Vlasnica Nagrada hrvatskog glumišta iz ’16. godine u kategoriji najbolje glumice, za ulogu Ružice u Pobjedi, posljednjih je dana u Osijeku, makar inače sa zagrebačkom adresom. Svjedoče tome fotografije na Instagramu. Ali, bila je, otkrivaju ‘tagovi’, nedaleko Poreča u Istri, dočim su dane odmora ‘uzeli’ i nastupi, na HRT-u, koncertima…

Osječanka, danas malo više Karlovčanka, Petra Cicvarić je, poslovično od lipnja počela nizati svoje ‘tajne lokacije’ uz karlovačke rijeke, naposljetku otišla do Beča, ali i negdje u širu okolicu Zadra, sugeriraju fotografije na Instagramu. Magična, lijepa i nasmijana, kao i uvijek, osječka glumica je stigla nastupiti i na OLJK-u u Osijeku ovog ljeta, a nema sumnje da će biti još izvedbi prije službenog početka nove sezone.

Katarina Šestić, rodom iz okolice Županje, danas glumica vinkovačkog kazališta, ali u našem poslovičnom svojatanju glumica i studentica osječke Akademije, zapravo Osječanka, bila je koncem srpnja u Splitu, zacijelo i radno. Pa ipak, trenuci opuštanja ovog ljeta naziru se u posjetu Beogradu, svjedoče objave na Instagramu, a zabavom s kolegicama. ‘Tag’ je ‘rekao’ – djevojačka večer, a ako vratimo malo IG u ‘rikverc’, tamo negdje u listopadu prošle godine Katarina je u zagrljaju s dečkom pokazala prsten. Da izgleda sjajno, ne moramo ni reći.

Vodice, Krk, Postira, Poljska, prije toga Šibenik, naposljetku Zadar…, koncerti, festivali… Takav je ljetni niz najslađe osječke glazbenice Mije Dimšić. Nastupala je na Krku, vidjela se s Domenicom u Splitu, bila na festivalu CMC-a. U takvim okolnostima teško ćemo ju vidjeti na plaži, ali je mlada osječka glazbenica ‘fotke’ u ljetnom izdanju ionako rjeđe objavljivala. A izgleda kao ‘grom’.

Foto: Instagram (screenshots)