26. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

“Dječak traži mamu…” – javio bi se Jabuka! Grad i Radić ‘darovali’ kontrolni toranj Željku Čuliku!

1 min read
- U znak sjećanja na Željka Čulika - Jabuku, mnogima dobro poznatu legendu naše Kopike, kontrolni toranj na novoobnovljenim bazenima Copacabana nazvan je njegovim imenom - napisao je Radić na Facebooku i dodao...

Prvo bi se začuo plač ‘klinca’, onda smirujući ton velikog gospodina i Osječanina, da bi potom odgovorno, muški, značajno, na mikrofon, a zvučnicima cijele Kopike pozvao roditelje, nekako otprilike ovako: Ovdje je dječak od 5 godina u plavim gaćicama, traži mamu i tatu. Mama se zove… – govorio bi Jabuka s kontrolnog tornja Kopike.

I nije bilo većeg sinonima za Copacabanu, za sigirnost, za kupanje, za ljetni Osijek, nije bilo poznatijeg čovjeka u gradu do Jabuke. I zato su mu gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i Grad Osijek na novoj, rekonstruiranoj Kopiki, ‘darovali’ kontrolni toranj.

– U znak sjećanja na Željka Čulika – Jabuku, mnogima dobro poznatu legendu naše Kopike, kontrolni toranj na novoobnovljenim bazenima Copacabana nazvan je njegovim imenom – napisao je Radić na Facebooku i dodao…

– Obzirom se radi o osobi koja je tri desetljeća neumorno brinula o sigurnosti kupača, dobar je to povod da se podsjetimo koliko je sigurnost prilikom kupanja važna za sve posjetitelje bazena, kojih od otvorenja do danas ima više od trideset tisuća – zaključio je Radić.

Znao je Jabuka i oštro, kada netko razbije staklo, ostavi opuške. Brinuo je o svemu, o Kopiki, o svima nama…

Foto: Grad Osijek