16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Završen očevid: Otkriven je uzrok požara u Fruškogorskoj ulici u Osijeku!

2 min read
Informaciju je za OsijekExpress.com potvrdila glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer.

Inspektor, stručnjak, vještak… pregledao je detaljno požarište uFruškogorskoj ulici u Osijeku, a gdje je jučer navečer vatra ‘progutala’ obiteljsku kuću. Obavljen je očevid požara i poznat je njegov uzrok. Obiteljska kuća u Fruškogorskoj ulici u Osijeku, a za koju su vatrogasci dobili dojavu kako gori u 18:21 i ugasili požar do 18:55, izgorjela je zbog tehničkog uzroka, zagrijavanja i iskrenja produžnog kabla.

Informaciju je za OsijekExpress.com potvrdila glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer.

Vatrogasce JVP Osijek je jučer zetekao požar u razbuktaloj fazi u Fruškogorskoj ulici u Osijeku. Vatra je ‘progutala’ kuću. Ali, požar je ugašen. Požarište su, nakon njih, do kasnih večernjih sati, preuzeli još iz DVD-a Retfala Osijek zbog predostrožnosti. Sjurila su se vozila JVP Osijek oko 18:30 sati prema Fruškogorskoj ulici u Osijeku, a nakon što se nad Retfalom nadvili gusti crni dim i vonj paljevine. Uz zlokobni zvuk sirena jurili su vatrogasci na intervenciju požara obiteljske kuće. Dok su vatrogasci gasili iz svih raspoloživih cijevi, vatra je ‘uzimala’ kući, plamen se probijao kroz krov. Bilo je razvidno da će vatrogasci ugasiti požar, ali da veliku materijalnu štetu više ništa ne može spriječiti. Plamen je progutao kuću.

– Dojavu smo zaprimili u 18:21. Na intervenciju smo izašli s dva vozila i 7 vatrogasaca i stigli u Fruškogorsku ulicu i počeli s gašenjem požara u 18:27 – kazao je za OsijekExpress.com Goran Ivković, zamjenik zapovjednika JVP Osijek, a iz čega je razvidno kako su osječki vatrogasci u 6 minuta započeli s gašenjem požara.

– Požar se već proširio iz unutrašnjosti prostora na konstrukciju krovišta. Lokaliziran je u 18:55 sati, a na požarištu su ostali kolege iz DVD-a Retfala s navalnim vozilom i 9 ljudi. Ostali su raditi na poslovima dogašivanja i raskrčivanja – zaključio je Ivković, dodajući kako je materijalna šteta ogromna, ali životi nisu bili ugroženi.

– S naše je strane sve odrađeno. U trenutku dolaska odmah su dečki ušli u kuću, provodila se unutarnja navala i pretraživanje kuće, a izvan kuće je druga grupa gasila krovište. I dva čovjeka, vozača su čekala dodati ljestve, bude li potrebe – dometnuo je još zamjenik zapovjednika, izrazivši žaljenje što se ljudi odveć primiču mjestu intervencije, čimemogu ometati vatrogasce.

Foto: OsijekExpress.com & Božidar Vrselja (ustupljeno za objavu)

Video možete pogledati OVDJE.