26. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Obitelji iz Fruškogorske ulice Grad Osijek osigurao smještaj u Staroj pekari!

2 min read
Podsjećamo, u utorak navečer, poslije će pokazati očevid, jedna obitelj je u Fruškogorskoj ulici u Osijeku, zbog kvara na produžnom kablu ostala bez doma.

Grad Osijek nije oklijevao ni trenutka. Još iste večeri su nakon požara članovi obitelji, čija je kuća izgorjela do temelja, bili smješteni u Staroj pekari u Osijeku. Nakon što je vatra te kobne večeri, u utorak, ‘progutala’ njihov dom u Fruškogorskoj ulici, Grad Osijek, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem, ponudio im je brzo rješenje i smještaj u smještajnim kapacitetima obnovljene zgrade u Tvrđi. Potvrđeno nam je danas iz Grada Osijeka.

Nije to prvi put da Grad tako reagira u sličnoj situaciji. Prije 11 mjeseci gorjela je zgrada u Krbavskoj ulici u Osijeku. Požar zgrade nije samo onog dana evakuirao obitelji na ulicu do okončanja borbe vatrogasaca s vatrenom stihijom, već su svim stanarima do popravka zgrade stanovi ostali neupotrebljivi. Nisu imali vode, struje, plina… Svi su ventili bili zavrnuti. U tim okolnostima većina je stanara nazvala svoje obitelji u Osijeku, prijatelje, širu familiju… Vrlo brzo su se raširili dalje od zgrade, dočim je desetak obitelji ostalo, kao i nešto starijih ljudi. Nisu imali gdje. I Grad Osijek, gradonačelnik Ivan Radić i zamjenik Dragan Vulin, smjestili su ih tada u hostel u Staroj pekari.

Podsjećamo, u utorak navečer, poslije će pokazati očevid, jedna obitelj je u Fruškogorskoj ulici u Osijeku, zbog kvara na produžnom kablu ostala bez doma.

– Dojavu smo zaprimili u 18:21. Na intervenciju smo izašli s dva vozila i 7 vatrogasaca i stigli u Fruškogorsku ulicu i počeli s gašenjem požara u 18:27 – kazao je za OsijekExpress.com Goran Ivković, zamjenik zapovjednika JVP Osijek, a iz čega je razvidno kako su osječki vatrogasci u 6 minuta započeli s gašenjem požara.

– Požar se već proširio iz unutrašnjosti prostora na konstrukciju krovišta. Lokaliziran je u 18:55 sati, a na požarištu su ostali kolege iz DVD-a Retfala s navalnim vozilom i 9 ljudi. Ostali su raditi na poslovima dogašivanja i raskrčivanja – zaključio je Ivković, dodajući kako je materijalna šteta ogromna, ali životi nisu bili ugroženi.

– S naše je strane sve odrađeno. U trenutku dolaska odmah su dečki ušli u kuću, provodila se unutarnja navala i pretraživanje kuće, a izvan kuće je druga grupa gasila krovište. I dva čovjeka, vozača su čekala dodati ljestve, bude li potrebe – dometnuo je još zamjenik zapovjednika, izrazivši žaljenje što se ljudi odveć primiču mjestu intervencije, čimemogu ometati vatrogasce.

Foto: Pixabay (ilustracija), OsijekExpress.com (arhiva) & Božidar Vrselja (ustupljeno za objavu)

Video možete pogledati OVDJE.