25. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Četiri kilometra vozač nije imao pojma! Rasipao stajsko gnojivo po slavonskoj dionici A3!

1 min read
- Stajsko gnojivo je padalo većim dijelom po desnom, a manjim po lijevoj prometnoj traci i prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi, na dionici južne kolničke trake, od 212 do 216 km, te po prostoru parkirališta odmarališta, gdje se zaustavio.

Četiri kilometra vozač nije primjetio ništa. A sipalo je iz kamiona po svim trakama…

– …oko 15 sati na autocesti Bregana-Lipovac (A-3), kod Slobodnice, došlo je do rasipanja tereta po cesti – počela je priopćenje policija o događaju od srijede, 24. kolovoza, sa slavonske dionice autoceste, a gdje ‘zabavno’ postaje tek kada se definira teret…

Naime…

– Policijski službenici su utvrdili da je 36-godišnji vozač teretnog vozila prevozio stajsko gnojivo koje je zbog nepravilnog osiguranja u jednom trenutku počelo ispadati iz stražnje stranice tovarnog prostora na poluprikolici.

– Stajsko gnojivo je padalo većim dijelom po desnom, a manjim po lijevoj prometnoj traci i prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi, na dionici južne kolničke trake, od 212 do 216 km, te po prostoru parkirališta odmarališta, gdje se zaustavio.

– Promet se na ovoj dionici autoceste odvijao lijevom (pretjecajnom) trakom do ponoći, dok su u tome vremenu djelatnici za održavanje cesta izvršili uklanjanje i čišćenje stajskog gnojiva sa kolnika.

– Policijski službenici podnose prekršajnu prijavu protiv 36-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – zaključuje se u priopćenju.

Foto: PU BPŽ (screenshot)