25. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Operne arije pod zvjezdanim nebom! Na OLJK-u! Večeras spektakl od 20 sati!

2 min read
Koncert opernih arija 'zvonko će se radovati' sopranom Marije Kuhar Šoša, tenorom Ladislava Vrgoča, baritonom Matije Meića i klavirom Marija Šoše.

Istina, padne li kiša, neće to više biti ‘pod zvjezdanim nebom’, ali spektakl svakako hoće. Jer, večeras od 20 sati na Osječkom ljetu kulture, u dvorištu Stare pekare, ili foajeu KC-a u slučaju lošeg vremena, dogodit će se jedan od najpoželjnijih koncerata cijele manifestacije – Opera pod zvijezdama! Ulaz je, gdje god to bilo, slobodan!

Koncert opernih arija ‘zvonko će se radovati’ sopranom Marije Kuhar Šoša, tenorom Ladislava Vrgoča, baritonom Matije Meića i klavirom Marija Šoše.

– …pod zvjezdanim nebom Dvorišta Stare pekare s početkom u 20 sati, održat će se koncert najpoznatijih arija, pjesama i dueta iz popularnih opera Verdija, Puccinija, Gounouda, Straussa, Donizettija …u izvedbi renomiranih solista hrvatskog pjevačkog neba: Marije Kuhar Šoša, Ladislava Vrgoča i Matije Meića, u klavirskoj pratnji pijanista Marija Šoše – najavljuju i iz Kulturnog centra u Osijeku, pod čijim ravnanjem se održava OLJK, nižući biografske činjenice o solistima…

– Marija Kuhar Šoša operna je pjevačica, sopranistica i jedna od najsvestranijih opernih solistica u Hrvatskoj. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko, a od najranijih dana ostvaruje zapažene uloge i angažmane na hrvatskim i svjetskim opernim pozornicama. Kao članica ansambla opere HNK u Zagrebu ostvarila je niz zapaženih uloga u najvažnijim operama repertoara našeg najvećeg kazališta, nastupala s renomiranim orkestrima u Hrvatskoj i regiji ( Zagrebačka filharmonija, Slovenska filharmonija, Beogradska filharmonija…) i dirigentima (Pavle Dešpalj, Ivo Lipanović, Nikša Bareza, Vjekoslav Šutej, Ivan Repušić, Vladimir Kranjčević, Marko Letonja, Zubin Mehta…).

– Ladislav Vrgoč operni je prvak osječkog Hrvatskog narodnog kazališta; tenor svjetskog glasa i nevjerojatno širokog repertoara, koji je nakon mnogobrojnih nastupa i poziva sa svjetskih opernih pozornica, svoje mjesto pod zvijezdama našao na našoj, domaćoj koncertnoj pozornici.

– Matija Meić u Osijek dolazi ravno iz Münchena gdje u glasovitom Gärtnerplatztheatru od sezone 2016./2017. nastupa kao stalni član ansambla. Tome su, zbog neospornog talenta, glasa i pjevačke tehnike, već od studentskih dana prethodile brojne uloge u zagrebačkoj operi, nastupi na Dubrovačkim ljetnim igrama, inozemnim festivalima, koncerti u Bečkoj državnoj operi i Mozarthausu…  

– Ovaj zvjezdani trojac u klavirskoj pratnji vrsnoga pijanista Marija Šoše, dolazi na pozornicu Osječkog ljeta kulture gdje će održati koncertnu večer opernih pjesama, arija i dueta u Dvorištu Stare pekare u osječkoj Tvrđi, u četvrtak, 25. kolovoza s početkom u 20.00 sati – zaključuju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)