4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Slavoniji: Penzioner prevozio vlastita drva, ali… Kažnjen je jer nisu imala žig!?

1 min read
Državni inspektorat je po prijavi policije podnio prijavu sudu, uz prijedlog oduzimanja drva i dodjele istih državi, nastavlja Danica.hr.

Prevozio je ‘dva metra’ svojih drva. Za ogrjev. Ali, nisu bila označeno žigom. A nije umirovljenik imao ni popratnicu. Stoga je penzioner (67) proglašen krivim i osuđen – piše portal Danica.hr, navodeći kako je umirovljenik sredinom veljače ove godine u Turanovcu kod Virovitice ‘zatečen u prijevozu nežigosanog drvnog šumskog proizvoda…’.

Vozio ih je na svom IMT-u. No, nije imao propisani teretni list, odnosno popratnicu za drvo, navodi se u presudi, piše portal Danica.hr, dodajući kako je umirovljenik uzaludno tumačio policiji kako su drva njegova, da je srušio vlastiti bagrem kako bi se ogrijao.

Državni inspektorat je po prijavi policije podnio prijavu sudu, uz prijedlog oduzimanja drva i dodjele istih državi, nastavlja Danica.hr.

Sutkinja je virovitičkog umirovljenika proglasila krivim. Osuđen je na 2.000 kuna kazne i 100 kuna troškova prekršajnog postupka, navodi portal nadalje.

Prijedlog da mu se drva oduzmu je odbijen.

Sutkinja je uzela u obzir povredu prava vlasništva građana te utvrdila nerazmjeran odnos između predložene prekršajne sankcije i zaštite prava okrivljenika na mirno uživanje vlasništva.

A što se kazne tiče, ona je daleko ispod zakonskog minumima, navodi se u tekstu portala.

Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti i Državni inspektorat i virovitički umirovljenik.

Foto: Pixabay (ilustracija)