29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Drama u autobusu s osječkim umirovljenicima! Putnik zvao novinare zbog dvoje pozitivnih na koronu!

2 min read
Putnici i vozač su se, piše Dnevnik.hr, pobunili i pozvali policiju, a koja je potvrdila portalu da su dojavu dobili oko 12 sati.
osijek korona 5

Drama se događala danas u Crikvenici. Umiješala se i policija pošto su u autobus s osječkim umirovljenicima htjeli ukrcati osobe zaražene koronavirusom, piše Dnevnik.hr. Naime, grupa umirovljenika iz Osijeka, koja je prethodnih 10 dana boravila u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, javila se redakciji Dnevnika uslijed straha za svoje zdravlje.

– Molim Vas da dođete zaustaviti ovo širenje virusa koje će se dogoditi ako te osobe budu išle s nama za Osijek iz Crikvenice u autobusu – bio je vapaj jednog od članova grupe umirovljenika, a koji su se obratili Dnevniku, strahujući za zdravlje, jer su se bojali da će se u autobus, kojim su se vraćali kući, jučer oko podneva biti ukrcane i osobe pozitivne na Sars-CoV-2.

Putnici i vozač su se, piše Dnevnik.hr, pobunili i pozvali policiju, a koja je potvrdila portalu da su dojavu dobili oko 12 sati.

– Ostali putnici i vozač su se pobunili kad se dvoje zaraženih koronavirusom pokušalo ukrcati u autobus – kazali su za Dnevnik.hr iz PU primorsko-goranske.

Po dolasku policije obavljeno je testiranje putnika i utvrđeno je da je doista dvoje pozitivno na koronavirus.

– Za njih je osiguran smještaj u bolnici u kojoj su boravili – kazala je policija.

Svi negativni su krenuli dalje za Osijek.

Nadalje, piše Dnevnik.hr, prije polaska autobusa u subotu, oni su razgovarali i s voditeljicom puta, koja nam je tvrdila da je tih dvoje oboljelih već odradilo izolaciju u trajanju od sedam dana, dodajući da se prema preporukama HZJZ-a smatra da takvi ljudi više nisu zarazni.

Foto: Pixabay (ilustracija)