18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO I VIDEO: Požar na tribini u Gradskom vrtu! Jedan vatrogasac iz Osijeka ozlijeđen!

2 min read
Policija je do kraja prvog poluvremena, objavili su iz MUP-a, postupala prema jednom gostujućem navijaču zbog pokušaja unosa pirotehničkog sredstva.

Jučer je u Gradskom vrtu odigrana utakmica Osijeka i Hajduka (2-1). Utakmicu je MUP i ranije proglasio utakmicom visokog rizika. I makar je policija spriječila nešto unosa pirotehnike na stadion, javila o privođenju jedne osobe među gostujućim navijačima, a s namjerom unosa pirotehnike, iste je ipak bilo.

– Na sjevernoj tribini evidentirano je paljenje pirotehnike i sjedalica – zabilježio je MUP na Twitteru po završetku utakmice, najavljujući potpuno priopćenje za ponedjeljak, dodajući kak je do tada, do konca susreta, proveden tek jedan gostujući navijač.

– Vatrogasci Osijeka imali su tehničku intervenciju osiguranja nogometne utakmice u Osijeku kojom prilikom je jedan vatrogasac zadobio tjelesne ozlijede uslijed pogotka s pirotehničkim sredstvom, na još jednog su bacali pirotehniku, oštećeno je nešto i zaštitne opreme vatrogasaca – javio je Županijski centar 112 OBŽ.

Vatrogasci iz Osijeka objavili su video zapis i nekoliko fotografija. Osim na ‘sjeveru’, gorjelo je i na ‘istoku’.

Kohorta ja ‘zadimila’ stadion u 65. minuti bakljama i dimnim ‘bombama’, a Torcida je bakljadu imala u 72. minuti.

Što se navijača nadalje tiče, MUP je na Twitteru veći dio dana nizao objave, a prethodno proglasivši utakmicu Osijeka i Hajduka susretom visokog rizika.

Policija je do kraja prvog poluvremena, objavili su iz MUP-a, postupala prema jednom gostujućem navijaču zbog pokušaja unosa pirotehničkog sredstva.

Dodali su tada i kako je ukupno nazočno 7.820 posjetitelja u Gradskom vrtu.

Pa ipak, nije sve bilo bezazleno ususret utakmici. Makar se nije ticalo Osijeka, ali jest Hajduka…

MUP je ranije tijekom dana, oko 15 sati objavio i kako su iz policije poduzeli mjere i radnje razdvajanja pravaca kretanja navijača, jer imali si su situaciju na autocesti, vjeruje se gdje su se trebali ‘susresti’ navijači Hajduka i Dinama, Torcida i BBB. Spriječen je sukob navijača, napisali su, dodajući fotografiju pronađenih palica, velikog broja. Oko 15 sati su navijači Hajduka izašli iz svojih vozila maskirani kacigama i odjećom, pisao je MUP, zaustavili promet na A1, uz odmorište Jadova, a čemu je mogući povod bio sukob s navijačima Dinama, koji su putovali na susret Šibenika i Dinama. Oko 15:55, nastavlja MUP, uspostavljen je promet autocestom.

Foto: JVP Osijek (screenshot)