25. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nenad Bjelica više nije trener NK Osijek! Odlučio Ferenc Sakalj!

2 min read
Kako god da je završilo, Bjelica je donio jednu od prekretnica u povijesti kluba, izmijenio određene načine djelovanja i ostavio ponovno dubok trag u Gradskom vrtu, kao što je to činio kada je bio igrač.

– Predsjednik Uprave Nogometnog kluba Osijek Ferenc Sakalj razriješio je gospodina Nenada Bjelicu dužnosti sportskog direktora i trenera kluba – javio je NK Osijek na svojoj mrežnoj stranici, čime je okončana višetjedna ‘saga’ o tome odlazi li trener ili ne.

– Nogometni klub Osijek idućih će dana donijeti odluku o imenovanju novog trenera o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost. Nogometni klub Osijek zahvaljuje gospodinu Nenadu Bjelici na suradnji kroz protekle dvije godine – zaključili su u objavi iz NK Osijek.

Podsjećamo, Osijek i Bjelica posljednjih tjedana nisu išli sasvim ‘u korak’. Osim loših rezultata i slabije igre, dogodile su se i trzavice između navijača i trenera, a gdje su poklonici kluba zahtjevali odlazak trenera.

Razumije se, u poduzeću o tome ne odlučuju navijači, već vlasnik poduzeća, a vlasnik i predsjednik nisu dijelili to mišljenje. Neko vrijeme. Višekratno je iskazano povjerenje treneru Nenadu Bjelici i on je nastavio rad.

Spominjao se i njegov ugovor kao ‘kamen spoticanja’, gdje onaj koji raskine ugovor snosi i financijske posljedice istog. Odnosno, ukoliko ga razvrgne trener, gubi pravo na naknadu, a ako to učini klub, mora isplatiti ugovor do kraja.

Sada je na koncu došlo do razlaza Osijeka i Bjelice.

Bjelica je Osijeku dao što još niti jedan trener nije, permanentnu borbu za naslov, praktički do posljednjeg kola sezone. Vodio je klub kao menadžer engleskog tipa, spajajući funkcije trenera i sportskog direktora. Rukovodio je sportskim segmentom kluba, raspolagao budžetom, dovodio i prodavao igrače…

Kako god da je završilo, Bjelica je donio jednu od prekretnica u povijesti kluba, izmijenio određene načine djelovanja i ostavio ponovno dubok trag u Gradskom vrtu, kao što je to činio kada je bio igrač.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)