28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jeste li znali!? Još je jedan trener NK Osijek otišao poslije pobjede nad Hajdukom!

1 min read
Osijek je u jesen 2006. godine pobijedio s 1-0. Na ljestvici je značajno bolje stajao, bio je treći. No, osječkim navijačima nikako se nije sviđala igra koju je 'njegovao' Osijek u to vrijeme.

Istina, taj je trener ostavku podnio sam. Ali, drugačija su to bila vremena. Njegovo je ime Ivo Šušak. A godina je bila 2006. U jesen. Nakon 8. kola.

Nenad Bjelica prestao je biti trenerom i sportskim direktorom NK Osijek odlukom predsjednika Ferenca Sakalja. I to koji tjedan poslije pružene podrške njegovom radu. Prelomio je nakon pobjede Bjelica i Osijeka nad Hajdukom, 2-1. Odluci je, navodno, kumovala moguća kupovina Marija Šituma. Mađarski predsjednik nije htio trošiti novac za tog igrača.

A sličnosti između odlaska Ive Šuška i Nenada Bjelice slične su u drugim elementima…

Osijek je u jesen 2006. godine pobijedio s 1-0. Na ljestvici je značajno bolje stajao, bio je treći. No, osječkim navijačima nikako se nije sviđala igra koju je ‘njegovao’ Osijek u to vrijeme. Pobjeđivali su, gubili, ali se najviše govorilo o izostanku lijepog nogometa, remijima, ‘bunkerima’, minimalnim pobjedama, 1-0, 0-1… Bilo je to tada 8. kolo. Šušku se to nije slušalo…

Foto: Facebook, Unikom (screenshot, ilustracija)