25. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Susret ugode u subotu! Ivana Šojat! Ali i Vlado Pest! Ne znaš tko više zna o Osijeku, Esseggu, Eszeku…

2 min read
Ivana Šojat je 'zvijezda večeri', a sve vodi Vlado Pest.

Naziva Osijeka je kroz povijest bilo i više, ali naslovom smo započeli niz, radi ilustracije znanja ovih dvoje ljudi. Jer, zaista ne znaš tko od njih dvoje više zna o Osijeku, Esseggu, Eszeku… Ivana Šojat je ‘zvijezda večeri’, a sve vodi Vlado Pest.

Susret ugode, u društvu književnice Ivane Šojat i Vlade Pesta, turističkog vodiča i zaljubljenika u osječke priče, bit će upriličen u subotu u Muzeju Slavonije u Osijeku, dakle – 3. rujna 2022., s početkom u 12 sati. Događaj organizira Udruga za poljepšavanje grada – moj Osijek, u suradnji s Muzejom Slavonije. Ulaz na događaj je besplatan.

– Ivana Šojat rođena Osječanka, gdje je završila gimnaziju i dvije godine studija matematike i fizike na Pedagoškom fakultetu. Osam godina živjela je u Belgiji te tamo diplomirala francuski jezik. Dobitnica je mnogih književnih nagrada. U Hrvatsku se vratila 2001. i zaposlila se u osječkom HNK-u… – samo su započeli biografiju organizatori, jer duga je nisak i književnih radova i nagrada koje danas nosi Ivana Šojat.

– Vlado Pest je veliki zaljubljenik u priče grada Osijeka. Oduvijek tvrdi kako je Osijeku potrebno organizirati više različitih kulturnih događanja ne bi li naš grad postao prepoznatljiv i autentičan. Iz tog razloga gospodin Pest, u suradnji s Muzejom Slavonije, spaja sugovornike s raznolikim temama o gradu, kulturi i životu, u sklopu Susreta ugode – najavljuju iz Muzeja događaj i s nekoliko riječi o Pestu.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)