25. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gradska blagajna! Bez naknade i Vrtić i GPP, blagajna radi i poslijepodne i subotom…

2 min read
Grad Osijek, Gradski prijevoz putnika d.o.o., Unikom d.o.o., Vodovod-Osijek d.o.o., Ukop d.o.o. i Dječji vrtić Osijek, sklopli su Sporazum o radu Gradske blagajne Grada Osijeka.

Povećan je broj blagajni, proširen broj usluga koje se mogu platiti bez naknade, produljeno radno vrijeme… Grad Osijek je od danas, od 1. rujna, povećao kapacitet i proširio rad Gradske blagajne, s namjerom izlaska u susret građanima, a kako bi više usluga bilo plaćeno bez naknade i kako bi isto mogli učini i u poslijepodnevnim satima i subotom.

– Danas, kada je svaka kuna važna, kada vidimo kako cijene ‘divljaju’, kada inflacija uzima danak, htjeli smo ponuditi našim sugrađanima dodatne usluge i proširiti usluge Gradske blagajne. Blagajna sada radi od 7 do 19:30 sati, od ponedjeljka do petka, a subotom od 8:15 do 13 sati. Do sada je radila do 14 sati i nije radila subotom. Također, do sada je bez naknade bilo plaćanje za Unikom, Vodovod, za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda, a sada su dodani Dječji vrtić i GPP, čime je usluga proširena. Sva plaćanja su bez naknade – kazao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, zahvaljujući građanima na redovitom podmirenju svojih obveza.

Grad Osijek, Gradski prijevoz putnika d.o.o., Unikom d.o.o., Vodovod-Osijek d.o.o., Ukop d.o.o. i Dječji vrtić Osijek, sklopli su Sporazum o radu Gradske blagajne Grada Osijeka.

Sporazumom su uređena međusobna prava i obveze trgovačkih društava u većinskom vlasništvu Grada Osijeka i Grada Osijeka na način da će Gradski prijevoz putnika d.o.o. preuzeti cjelokupno poslovanje i rad Gradske blagajne i snositi troškove četiri djelatnika – zaposlenika Gradskog prijevoza putnika d.o.o., a koji će obavljati poslove vezane za rad Gradske blagajne Grada Osijeka.

Vodovod-Osijek d.o.o. snosit će 70% troškova čuvarske službe za potrebe rada Gradske blagajne Grada Osijeka, Unikom d.o.o. snosit će troškove zakupa poslovnog prostora za rad Gradske blagajne u Osijeku na Trgu Ante Starčevića u Pothodniku i 30% troškova čuvarske službe, Ukop d.o.o. snosit će sve režijske troškove, a Grad Osijek snosit će troškove održavanja programa za potrebe rada Gradske blagajne Grada Osijeka i naknade za uslugu platnog prometa vezane za rad Gradske blagajne Grada Osijeka.

Gradska blagajna Grada Osijeka služi za naplatu prihoda komunalne naknade i naknade za uređenje voda Grada Osijeka i prihoda trgovačkih društava Unikom d.o.o. (uslugu odvoza otpada), Vodovod-Osijek d.o.o. (vodne usluge), Ukop d.o.o. (grobna naknada), Gradski prijevoz putnika d.o.o. (prodaja prijevoznih karata) i ustanove koje je osnivač Grad Osijek Dječji vrtić Osijek (za usluge Dječjeg vrtića Osijek) – bez naknade.

Foto: Grad Osijek (screenshot)