29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Županija dodijelila 93 potpore za poslijediplomski studij

2 min read
Potpore za poslijediplomski studij kandidatima s područja Osječko-baranjske županije odobrene su i ove godine, i to za 93 kandidata.

Osječko-baranjska županija dodjeljuje jednokratne financijske potpore polaznicima poslijediplomskih studija od 2002./03. akademske godine.

Na taj način nastoji pomoći mladim osobama u pokrivanju troškova njihovih studija, potaknuti ih na cjeloživotno obrazovanje, stjecanje znanja i kompetencija na najvišoj obrazovnoj razini, a ujedno stvarati dodatne pretpostavke za razvoj gospodarstva, zdravstva, socijalne skrbi, školstva, uprave, pravosuđa i drugih djelatnosti koje zahtijevaju nova znanja i najnovije znanstvene spoznaje.

Potpore za poslijediplomski studij kandidatima s područja Osječko-baranjske županije odobrene su i ove godine, i to za 93 kandidata.

Naime, u županijskom proračunu ove je godine za navedene potpore osigurano 300.000,00 kuna, potom je proveden javni natječaj na koji je pristiglo 97 prijava, od kojih su 93 bile valjane te su tim kandidatima raspodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 299.939,44 kuna.

Zamjenik župana Josip Miletić danas (1. rujna 2022. godine) je korisnicima uručio ugovore, a uspješan poslijediplomski studij poželjeli su im i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš-Kul te prof. dr. sc. Boris Crnković kao predsjednik županijskog povjerenstva za dodjelu potpora.

– Danas dodjeljujemo ugovore o potporama studentima koji su iskazali želju i ispunjavaju kriterije za nastavak svog školovanja na poslijediplomskim studijima. Osječko-baranjska županija kontinuirano pomaže i stipendira studente i na dodiplomskim i na poslijediplomskim studijima jer je to izuzetno važno za ovo područje. Želimo da upravo najviše obrazovani kadar bude generator razvoja Osječko-baranjske županije te da ostanu ovdje, na području Slavonije i Baranje, što je dodatni benefit za ovo područje. Školovanja i obrazovanja nikada nije dosta te im želimo puno uspjeha u tomu – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Najveći broj bodova na natječaju imala je Tamara Drezner Kovačić iz Osijeka.

– Iznimno mi je zadovoljstvo što sam dobila ovu stipendiju koja će mi uvelike pomoći da završim studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, odnosno poslijediplomski studij iz Inovacija i poduzetništva, čime ću moći nastaviti istraživati kako se može poboljšati turizam u Osječko-baranjskoj županiji, kazala je nakon uručenja ugovora.