29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ovo je Diesel, poljski policijski pas! U Slavoniji, u sezoni, 18 puta namirisao hašiš i marihuanu!

2 min read
- U svim slučajevima su počiniteljima prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga izdani prekršajni nalozi kojima su izrečene pojedinačne novčane kazne te je ukupno naplaćeno preko 70.000 kuna.

– U petak, 2. rujna u prostorijama Policijske uprave vukovarsko-srijemske načelnik Fabijan Kapular svečano je uručio zahvalnicu i prigodan dar poljskom policijskom službeniku Blazeju Dramczyk, vodiču službenog psa, za postignute izvanredne rezultate u otkrivanju krijumčarenja opojnih sredstava na graničnom prijelazu Bajakovo, u sklopu Frontexove zajedničke akcije „Terra 2022“ – javlja jutros policija o poljskom kolegi i njegovom psu, odnosno policijskom psu Dieselu.

– Naime, Blazej Dramczyk je sa psom Dieselom, u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Bajakovo, za vrijeme turističke sezone na graničnom prijelazu Bajakovo u 18 slučajeva pronašao određene količine hašiša i marihuane te time znatno pridonio učinkovitom nadzoru državne granice pri sprečavanju bilo kakve prijetnje unutarnjoj sigurnosti, javnom poretku, javnom zdravlju i međunarodnim odnosima Republike Hrvatske i država članica Europske unije – javlja nadalje policija i dodaje…

– U svim slučajevima su počiniteljima prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga izdani prekršajni nalozi kojima su izrečene pojedinačne novčane kazne te je ukupno naplaćeno preko 70.000 kuna.

– Suradnja s Frontexom se temelji na razmjeni dobre policijske prakse zemalja članica, provođenju tečajeva, pripremnih obuka policijskih službenika za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama Frontexa s ciljem suzbijanja nezakonitih migracija i zaštite vanjske granice Europske unije.

– Preduvjet za takvu suradnju je timski rad i zajedničko zalaganje, koji mogu donijeti vrhunske rezultate kao što su nam to potvrdili vodič službenog psa Blazej i njegov partner, njuška Diesel – zaključuju iz policije.

Foto: PU VSŽ (screenshot)