26. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Razbojništvo u Slavoniji! U poslovnicu lutrije ‘uletio’ s oružjem! Policija ga traži…

2 min read
Inače, u posljednjih nekoliko tjedana ovo je treći ovakav slučaj u Slavoniji, iako je u prethodna dva počinitelj/i ostao svaki puta 'kratak', jer su djelatnice automat kluba i pošte odbile dati novac.

– U srijedu, 14. lipnja iza 19 sati, u poslovnici lutrije u Vinkovcima nepoznati maskirani počinitelj je uz prijetnju oružjem počinio razbojništvo nad uposlenikom lutrije te otuđio novac i potom se udaljio – javlja policija i dodaje…

– Uposlenik nije ozlijeđen.

– Policija intenzivno traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Razbojništvo – zaključuje policija.

Inače, u posljednjih nekoliko mjeseci i tjedana ovo je ‘n-ti’ ovakav slučaj u Slavoniji, iako je u nekim prethodnim počinitelj/i ostao ‘kratak’, jer su djelatnice automat kluba i pošte odbile dati novac.

Podsjećamo…

– 27. lipnja u 16,15 sati u poslovnici pošte u Starim Mikanovcima nepoznati maskirani počinitelj je uz prijetnju oružjem počinio razbojništvo nad 30-godišnjom djelatnicom pošte te otuđio zasad neutvrđenu količinu novca i potom se udaljio – javila je tada policija, dodajući kako djelatnica nije ozlijeđena.

– 26. kolovoza, oko 11 sati, na području Osijeka, u poslovnici pošte nepoznati počinitelj je uz prijetnju pištoljem od djelatnice tražio novac – javila je policija, dodajući… – Kada mu je djelatnica odbila dati novac razbojnik je pobjegao u nepoznatom smjeru.

I također…

– 21. kolovoza, probao je i dao se u bijeg. Nepoznati počinitelj je oko 4:40 sati u Osijeku pokušao razbojništvo u automat klubu, počinivši kazneno djelo razbojništvo u pokušaju, kao i kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari… Naime, ušao je u klub, izvukao nož i zaprijetio djelatnici, tražeći od nje novac. Mlada djelatnica je potom, inače 22-godišnjakinja, aktivirala alarm. Razbojnik joj je razbio mobitel i pobjegao, dodala je osječka policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)