1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Droga i cigarete kod četiri osobe na graničnim prijelazima! U krovištu autobusa nađena skrivena torba!

2 min read
Cigarete su otkrivene u autobusu, a odmah zatim i dio navedene droge...

Prilikom granične kontrole u zajedničkoj suradnji policije i carine oduzeto je u posljednja dva dana vikenda 11,95 grama droge marihuane, 3,05 grama droge amfetamin i 5.000 kutija raznih cigareta, javila je danas polcija. Cigarete su otkrivene u autobusu, a odmah zatim i dio navedene droge…

Na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Slavonski Šamac, policijski i carinski službenici, dana 15. i 17. rujna, kod četiri osobe pronašli su 11,95 grama droge marihuane, 3,05 grama droge amfetamin i 5.000 kutija raznih cigareta – javila je policija i nastavila…

– Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, dana 15. rujna, u 17.15 sati, zajedničkom suradnjom policije i carine, prilikom granične kontrole teretnog automobila (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka) kod 24-godišnjeg vozača, pronađeno je 2,10 grama droge marihuane i 3,05 grama droge amfetamin. Policijski službenici su 24-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

– Dana 15. rujna, u 22.20 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, prilikom granične kontrole autobusa (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka), vozača i putnika, policijski i carinski službenici su u krovištu autobusa u prostoru za klima uređaj, pronašli skrivenu torbu u kojoj se nalazilo 5.000 komada raznih cigareta. Torba i cigarete su vlasništvo 58-godišnjeg vozača, koji je iste pokušao unijeti u Europsku uniju ne prijavivši policiji ili carini. Daljnje postupanje prema 58-godišnjaku preuzeli su djelatnici carine.

– Daljnjom graničnom kontrolom istog autobusa, putnika i prtljage, kod 32-godišnjeg putnika pronađeno je i oduzeto 6.80 grama droge marihuane. Policijski službenici su 32-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

– Također na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, dana 17. rujna, u 17.15 sati, kontroliran je 28-godišnji vozač osobnog automobila (nacionalnih i registracijskih oznaka Kraljevine Belgije), kod kojeg je pronađeno i oduzeto 3,05 grama droge marihuane. Vozaju je uručen prekršajni nalog – zaključuju iz policije.

Foto: PU BPŽ (screenshot)