1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vrhovni sud odredio: Županijski sud u Osijeku nadležan je za suđenje Damiru Vrbanoviću!

1 min read
- Suci čija je nepristranost dovedena u pitanje u ovom postupku više ne rade na Županijskom sudu u Osijeku jer je jedan razriješen sudačke dužnosti na vlastiti zahtjev, dok je drugom izrečena stegovna kazna razrješenja od dužnosti - stoji, između ostalog, u rješenju.
sud

Vrhovni sud nadležnim za suđenje bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću odredio je osječki Županijski sud. Riječ je o suđenju zbog izvlačenja novca iz Dinama i za vođenje postupka oduzimanja imovinskopravne koristi.

Vrhovni sud je izvijestio kako ne postoje razlozi koji bi opravdali određivanje nekog drugog stvarno nadležnog suda za ponavljanje postupka, ne navodeći identitet Vrbanovića, dodajući da suci, čija je nepristranost dovedena u pitanje, više ne rade na ŽSO.

– U svojoj odluci II-4 Kr 4/2022 vijeće VSRH je za vođenje kaznenog postupka protiv optuženog D.V. te vođenje postupka oduzimanja imovinskopravne koristi, kao nadležan sud odredilo Županijski sud u Osijeku – izvijestili su danas priopćenjem s Vrhovnog suda.

– Suci čija je nepristranost dovedena u pitanje u ovom postupku više ne rade na Županijskom sudu u Osijeku jer je jedan razriješen sudačke dužnosti na vlastiti zahtjev, dok je drugom izrečena stegovna kazna razrješenja od dužnosti – stoji, između ostalog, u rješenju.

A cijelo rješenje može se pročitati OVDJE.

Foto: Google Street View (screenshot)