1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Građani i policajci spasili četiri osobe iz nabujale rijeke! Deblo udarilo u čamac i prevrnulo ga!

1 min read
- Ovim solidarnim činom spašavanja osoba i građani i policija su pokazali snagu ljudske humanosti - zaključuje policija.

– Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, koji su koristeći službeno plovilo na rijeci Savi obavljali zadaće na zaštiti državne granice, odmah po dojavi (20. rujna, oko 18.35 sati) o nemilom događaju prevrtanja čamca sa osobama u rijeku Savu, žurno su se uputili na mjesto događaja s ciljem spašavanja osoba – javlja policija i nastavlja…

– Naime, na rijeci Savi kod Orubice, došlo je do udara plutajućeg debla u drveni čamac koji se prevrnuo, te su četiri muške osobe koje su se nalazile u čamcu (u dobi od 28, 59, 62 i 73 sa područja Općine Davor), završile u hladnoj vodi.  

– Desetak minuta nakon dojave, policajci su već bili na mjestu događaja sa službenim plovilom i uočili dvije osobe (u dobi od 28 i 62) koje je nabujala rijeka Sava nosila nizvodno. Policajci su im odmah priskočili u pomoć i izvukli ih iz mutne rijeke na službeno plovilo te odvezli na sigurno.

– Drugim dvjema osobama u dobi od 59 i 73 pomogli su mještani te ih također izvukli na sigurno iz rijeke Save.

– Ovim solidarnim činom spašavanja osoba i građani i policija su pokazali snagu ljudske humanosti – zaključuje policija.

Foto: PU BPŽ